La Casta cuina

Receptes que sí funcionen.

crêpes bretonnes

Crec que les crêpes varen ser la meva primera recepta… Recordo perfectament a la meva mare explicant-me com es feien, els trucs per què no es facin grumolls, el temps de repòs (que a un infant li sembla totalment prescindible) i després la cocció… Com es posa la mantega, la temperatura, el moviment del cassó… […]

0

cupcake de maduixes i pastís de formatge

No m’agraden els cupcakes. Apa! Ja ho he dit!!! Em semblen plens de sucre i mantega… No puc amb ells… I ja no parlem dels cupcakes de colors, plens de colorants i d’orelletes d’unicorni… No és el tipus de rebosteria que em crida l’atenció. Però aquests cupcakes sí que els he trobat deliciosos!!! A veure, […]

0

carrot cake

No sé si us passarà el mateix però cada vegada que pregunto a un familiar, amic, company de feina, etc què vol que faci si una mousse de festucs amb musselina de gerds i crocanti de xocolata negra o un mil fulles de frangipane, salsa de cafè i cobertura de vainilla em responen CARROT CAKE!!!! […]

0

galette des rois

Confessaré que he passat una mala ratxa de postres. Recepta que feia recepta que era un fàstic i si penseu que haig de quadrar mil agendes per poder tancar-me a la cuina quan tinc dos bebès de 9 mesos us podeu imaginar lo frustrant que ha sigut… Per això no he publicat res. Per això […]

0

butter cake

Els meus sabors preferits són la mantega, la nata, la crema pastissera… El sabor suau i subtil… I aquest butter cake és un exemple de pa de pessic que em fa tornar boja!!! Quan estava al forn feia olor de pastís de formatge… Imagineu!!! Dens i humit amb un gust dolç i cremós… És tastar-lo […]

0

bundt cake belle Hélène

Aquest any tinc dues obsessions: les peres i el Nadal. Unint aquests dos conceptes he recordat que fa molt anys pel sopar de Nadal (que a casa meva era i és sagrat) vaig fer amb la meva mare unes peres Belle Hélène de postre i estaven delicioses… Quan el calendari em va recordar que s’aproximava […]

0

blondie de moniato

Crec que tothom en algun moment ens hem sentit poc apreciats. Un dia, en el que estàs content fent el que fas cada dia, per un comentari o per una situació te n’adones que t’esforces molt per què tothom estigui bé i feliç i en realitat la gent no ho valora. I aquell dia, en […]

0

galetes de xocolata blanca i ametlles

Hola, em dic senyora Casta i sóc adicta a la canyella. Potser sigui un començament estrany per unes galetes de xocolata blanca i ametlles però normalitat no és el meu segon nom. Anem a veure… Cada vegada que veig unes postres que vull recrear o versionar o penso en una creació meva bàsicament l’ingredient principal […]

0

pastís de formatge LA VIÑA

Pot ser que ens trobem davant d’un cas de “deixa de buscar”. Ja saps, cada hivern des de que tens ús de raó que tens dins del teu cap les botes perfectes i un any, un dia qualsevol les trobes! La canya, el taló, el color, la tanca…. el disseny que tenies a la ment […]

0

pa de pessic Alexandra

Des de l’agost del 2017 que no feia una recepta amb xocolata! Mateu-me. És ben sabut que no sóc gaire de xocolata però és vergonyosa aquesta deixadesa… Em sento com quan vas d’excursió i et poses les botes de muntanya i te n’adones que portes les ungles llargues quan vas de baixada… I no, no […]

0

whoopie pie de carbassa

Whoopie pie de carbassa o el Yupi pastís de carbassa o com fer la cosa més deliciosa del planeta!!! L’origen dels whoopie pie sembla ser que és dels amish i el nom prové de quan els homes tornaven del camp amb els seus carros de cavalls. Entraven a casa i veient que les donetes havien […]

0

cobbler de préssecs

Si em seguiu de fa temps sabeu que acomiado l’estiu sempre amb unes postres de préssecs en honor a la meva mare, que feia els anys el 21 de setembre i per mi és un dia molt especial. Crec que hem de recordar les persones bones i la meva mare era divertida, abnegada, fidel i […]

0

pastís de polenta a la llimona

Ens hem comprat una cistella de pícnic… Vaja, en el meu imaginari era una cistella de mimbre, preciosa i retro… I mentre jo estava mirant cistelles folrades a quadrets blancs i vermells el sr. Casta va sentenciar amb raó que pesaven molt, que tenien poca capacitat i retenció del fred i amb un toc de […]

0

pastís Tosca

Pastís Tosca quin nom més estrany… per ser unes postres escandinaves… i sembla ser que el nom li ve de l’òpera de Puccini… i per acabar-ho de rematar la gràcia està en el torradet d’ametlles del damunt… que no sé jo si a Dinamarca tenen molt ametllers… Total, està boníssim! Fàcil i fa patxoca! (Patxoca? […]

Comments Off on pastís Tosca

cappuccino cheesecake

Fa molta calor i molta mandra encendre el forn per això aquesta cappuccino cheesecake sense forn és una solució ideal!!! Es fa en un plis i realment està fresqueta, suau i bona. Jo prefereixo les cheesecake que es fan al forn però aquesta és una bona recepta que no us fallarà, senzilla i original. En […]

0

galetes cinnamon rolls

Si hi ha unes postres per les quals jo seria capaç de matar és pel cinnamon rolls… mare mevaaaa!!! Si us agrada la canyella i només poguéssiu fer una recepta és la que us diria de fer… és una passada… Per tant, qualsevol cosa amb aquest sabor ens encanta al sr. Casta i a mi. […]

Comments Off on galetes cinnamon rolls

muffins de plàtan i mantega de cacauets

Quan tens dos bebès de dos mesos no és fàcil trobar temps per dutxar-te no parlem per cuinar!!! (vull que anoteu el fet que he dit dutxar-te i no rentar-te el cul que es el que em venia de gust dir però he sigut fina…). Per això aquesta recepta té la garantia de ser fàcil […]

Comments Off on muffins de plàtan i mantega de cacauets

pastís de cireres TWIN PEAKS

Quién mató a Laura Palmer? És una pregunta mítica pels qui tenim ja uns anyets però no tan misteriosa com… On ha estat la sra. Casta? Sí, he estat desapareguda durant 6 mesos i amb aquest fabulós pastís de cireres TWIN PEAKS espero tornar a publicar!!! Estem en le temps des cerises i com Jean-Baptiste […]

Comments Off on pastís de cireres TWIN PEAKS

tortell de Reis

Em surten súper lletjos però boníssims!!!! A veure, la forma és horrible perquè no sé com farcir-lo de massapà i que em quedi bé! Si el voleu farcir de crema o nata és fàcil, fas una bola i partint del mig fas un forat i vas eixamplant-lo… però clar, per posar el massapà el que […]

0

pa de pessic de mandarines

Recepte per acomiadar la tardor amb la seva fruita reina i per un esmorzar molt nadalenc. Sí, hi pot haver gent que no vegi aquest pa de pessic de mandarines com una recepta pel Nadal, però per mi les mandarines són les pre-postres abans de posar-me fina a turró dur. És la combinació perfecte! I […]

Comments Off on pa de pessic de mandarines
Pages:1234567