La Casta cuina

Receptes que sí funcionen.

bundt cake belle Hélène

0

Aquest any tinc dues obsessions: les peres i el Nadal. Unint aquests dos conceptes he recordat que fa molt anys pel sopar de Nadal (que a casa meva era i és sagrat) vaig fer amb la meva mare unes peres Belle Hélène de postre i estaven delicioses… Quan el calendari em va recordar que s’aproximava el dia nacional del bundt cake vaig saber que volia fer un bundt cake belle Hélène o el que és el mateix un bundt cake de pera i xocolata. Vaig estar mirant i les receptes que hi havien eren la massa de xocolata i després pera i no acabava de ser el que jo tenia al cap… Així que he adaptat un bundt fet amb compota de pera de I love bundt cake i l’he farcit amb pera i xocolata desfeta i pel meu gust ha quedat genial. És una proposta diferent que posa en valor la pera que sempre estem fent postres de poma i la pobre es troba oblidada!!! Donem-li carinyo a la pobre pera!!! Visca les peres!!! (encara estic parlant de la fruita, ho aclareixo perquè aquesta oda a les peres està quedant certament estranya).

INGREDIENTS

  • Compota de pera: 160 gr de pera + 45 ml d’aigua + 2 tbp de sucre panela + 1 tsp de vainilla
  • 360 gr de farina
  • 160 gr de sucre
  • 100 gr de sucre panela
  • 1 tsp de llevat químic
  • 4 ous M
  • 80 gr d’oli de girasol
  • 2 o 3 peres a daus
  • 100 gr de xocolata negra

Primer cal fer la compota perquè l’hem de fer servir freda. Simplement posem tots els ingredients en una cassola i ho deixem bulli un quart d’hora. Ho triturem en calent i reservem. En un bol batem els ous i quan hagin duplicat de volum afegim l’oli i la compota. En un altre bol passem pel sedàs la farina i el llevat i hi afegim els sucres. Ara incorporem els ingredients secs als humits. Posem la meitat de la massa en el motllo. Disposem les peres a dau i les banyem amb xocolata desfeta.

Tapem les peres amb la resta de la massa i ho posem al forn uns 50 minuts a 180ºC

Es pot decorar amb més xocolata per sobre….

 

 

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

So, what do you think ?