La Casta cuina

Receptes que sí funcionen.

carrot cake

0

No sé si us passarà el mateix però cada vegada que pregunto a un familiar, amic, company de feina, etc què vol que faci si una mousse de festucs amb musselina de gerds i crocanti de xocolata negra o un mil fulles de frangipane, salsa de cafè i cobertura de vainilla em responen CARROT CAKE!!!! Si jo ja entenc que està boníssima i sempre que surto a un restaurant és una de les possibilitats però per mi s’havia tornat en una maledicció!!! Les postres ultra conegudes són per mi les més difícils de pujar la recepta. La primera que vaig aconseguir després de mil intents és la New York cheesecake. No diré més, feu la meva versió.  Menteixo… el red velvet. Feu la meva versió. Després va ser el brownie… Feu la meva versió. I ara la carrot cake. Puc dir que és exactament com ha de ser una carrot cake en el seu punt just de dolçor, de espècies, amb les nous justes i ben repartides perquè la massa les aguanta i, evidentment, sense panses (algun dia parlarem dels sacrilegis que es fan a algunes postres). La cobertura per ser exactament la que trobem en el nostre imaginari hauria de ser més dolça però jo la prefereixo així. Total, un altre èxit d’una recepta que sí funciona!!! En sèrio, feu la meva versió.

INGREDIENTS

 • 300 gr de sucre morè
 • 3 ous
 • 300 ml d’oli de girasol
 • 300 gr de farina
 • 1 tsp de llevat químic
 • 1 tsp de bicarbonat
 • 1 tsp de canyella
 • 1/2 de gingebre
 • 1/2 de sal
 • 1/2 de vainilla
 • 300 gr de pastanaga ratllada
 • 100 gr de nous
 • COBERTURA: 125 gr de mantega + 200 gr de sucre glaç + 350 de formatge Philadelphia

En un bol batem els ous amb el sucre i quan hagi duplicat el seu volum afegim l’oli i la vainilla. Passem pel sedàs la farina, el llevat, el bicarbonat, la canyella, el gingebre i la sal. Incorporem a poc a poc els ingredients secs a la barreja d’ous i sucre. Quan tinguem la massa hi afegim la pastenaga finament ratllada i per acabar les nous. Us recomano fer coure la carrot cake en tres motllos de 20 cm perquè us quedarà un pastís més melós que en un de sol uns 25 minuts a 180ºC. Amb un sol motllo la cocció pot arribar als 60 minuts.

La cobertura no té misteri. Comencem per batre la mantega a temperatura ambient fins que blanquegi una mica. Afegim el sucre que haurem passat pel sedàs i seguim batent fins que quedi una crema blanca i súper esponjosa. En aquest moment hi posem el formatge que ha d’estar molt i molt fred. Batem lo just i ja tenim la crema de formatge més deliciosa del món. Podeu augmentar el sucre fins a 300 gr si us agrada més dolç.

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

So, what do you think ?