La Casta cuina

Receptes que sí funcionen.

pastís de polenta a la llimona

0

Ens hem comprat una cistella de pícnic… Vaja, en el meu imaginari era una cistella de mimbre, preciosa i retro… I mentre jo estava mirant cistelles folrades a quadrets blancs i vermells el sr. Casta va sentenciar amb raó que pesaven molt, que tenien poca capacitat i retenció del fred i amb un toc de amazon premium va arribar al dia següent una maleta tèrmica amb ple de compertiments amb plats, coberts, copes i fins i tot un tirabuixó… Evidentment, jo havia de rectificar tanta modernitat amb un gest ben fifties i em va venir al cap la recepta del pastís de polenta  la llimona… Per fer el pastís us rcomano un davantal blanc amb puntetes, un vestit amb cintura i vol (look Cindy abans del cuir, ja m’enteneu) i molt bones llimones. Jo descaradament vaig robar-les del llimoner dels meus sogres. És un pastís que es trasllada molt bé, molt estiuenc i mediterrani i per mi ho té tot per un pícnic al camp… De debò és tan ideal… Si heu llegit fins aquí esperant que us digui quin efecte fa la polenta en la rebosteria, nois, ho haureu de tastar! És un cruixent molt especial… I, per cert, està millor d’un dia per l’altre.

INGREDIENTS

  • 225 gr de mantega
  • 200 gr de sucre
  • 1 llimona gran
  • 3 ous
  • 140 gr d’ametlla mòlta
  • 100 gr de polenta instantània
  • 1 tsp de llevat químic
  • ALMÍVAR: el suc de dues llimones, 50 gr de sucre i 2 tbsp d’aigua

Batem la mantega amb el sucre fins tenir una crema blanqueta i esponjosa. Hi afegim els ous d’un en un i després la ratlladura de la llimona, el suc de llimona i la farina d’ametlla. Barregem el llevat amb la polenta i ho incorporem.  Passem la massa al motllo i al forn uns 35 minuts a 180ºC.

Mentrestant fem el xarop amb que banyarem el pastís en una cassola. No té cap misteri tot junt i al foc fins que bulli uns 3 minuts.

Jo recomano mullar i banyar i regalimar l’almívar pel pastís, és el toc.

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

So, what do you think ?