La Casta cuina

Receptes que sí funcionen.

pastís Tosca

Comments Off on pastís Tosca

Pastís Tosca quin nom més estrany… per ser unes postres escandinaves… i sembla ser que el nom li ve de l’òpera de Puccini… i per acabar-ho de rematar la gràcia està en el torradet d’ametlles del damunt… que no sé jo si a Dinamarca tenen molt ametllers… Total, està boníssim! Fàcil i fa patxoca! (Patxoca? En sèrio he escrit patxoca? què sóc una correctora de TV3 dels anys 80? no sé si recordeu però no hi havia mai una paraula més gruixuda que capsigrany). La màxima dificultat de la recepta és el moment en què s’ha de posar les ametlles però com jo ja he fet el errors us dono la clau. Tot radica en fer el pa de pessic i quan ja estigui cuit però no daurat, allò que li queden cinc minutets llavors es posa la pasta que el recobreix. Ja està, misteri resolt. Sincerament no sé què faríeu sense mi… m’imagino un món on tothom viuria frustrat treient pastíssos cremats dels forns…

INGREDIENTS

  • 150 gr de farina
  • 1 tsp de llevat químic
  • 1/2 tsp de sal
  • 125 gr de mantega
  • 1 tsp de vainilla
  • 80 ml de llet
  • 3 ous
  • 150 gr de sucre
  • COBERTURA: 50 gr de mantega, 125 gr de sucre, 80 ml de nata, 85 gr d’ametlles filetejades, 2 tbsp de farina, 1/4 d’essència d’ametlles (no és imprescindible) i 1/2 de vainilla

En un bol preparem els ingredients secs, i passem pel sedàs la farina, el llevat i la sal. En una cassola posem la mantega, la llet i la vainilla i ho fem fondre per tenir-ho en consistència líquida.

En un bol batem els ous amb el sucre fins que quedin ben espunjosos i hagin triplicat el seu volum i afegim la farina i els líquids de forma alternativa acabant sempre amb els ingredients secs.

Ho posem en un motllo i fem coure al forn a 180ºC el pa de pessic, quan estigui ja cuit sobretot del centre però no daurat posarem la cobertura i pujarem el forn a 200ºC i ho tindrem fins que es daurin les ametlles, uns 10 minuts però vaja, cal estar pendents.

Per fer la cobertura posem tots els ingredients excepte les ametlles i les essències en una cassola a forc mig. Quan estigui bullint hi posem les ametlles i ho deixem bullir un minut. Fora del foc posem les essències.

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

Comments are closed.