La Casta cuina

Receptes que sí funcionen.

whoopie pie de carbassa

0

Whoopie pie de carbassa o el Yupi pastís de carbassa o com fer la cosa més deliciosa del planeta!!! L’origen dels whoopie pie sembla ser que és dels amish i el nom prové de quan els homes tornaven del camp amb els seus carros de cavalls. Entraven a casa i veient que les donetes havien fet aquests pastissets cridaven il·lusionats: whoopie!!! Tota l’escena ben masclista i americana… Crec que no hi ha res més masclista i retrògrada que els amish. Vaja no és que sigui la gran coneixedora perquè l’únic referent que tinc és la pel·lícula Unico testigo!!! jajajaja!!!  Jo sempre he volgut ser una dona amb la bellesa natural tipus Kelly McGillis que amb una còfia poc afavoridora i faldilla fins els peus està guapa-guapa la tia. I aquests són els meus análisis cinematogràfics de la cultura amish: les còfies només queden bé a les guapes, els whoopie estan d’escàndol i les cremalleres són estris del dimoni. Però sí puc dir que aquesta recepta és una de les meves preferides, en sèrio. Està en el TOP5

INGREDIENTS

 • 280 gr de farina
 • 1/2 tsp de llevat químic
 • 1/2 tsp de bicarbonat
 • 1 1/2 tsp de canyella
 • 1/4 tsp de sal
 • 215 gr de sucre morè
 • 120 ml d’oli de girasol
 • 1 ou
 • 1 tsp de vainilla
 • 115 gr de carbassa (la carbassa ha de ser cuita al forn per què no agafi aigua)
 • FARCIT: 200 gr de formatge cremós + 85 gr de mantega + 2 tbsp de xarop d’auró + 1 tsp de canyella + 85 gr de sucre glaç

En primer lloc farem el farcit per reservar-lo a la nevera i que vagi agafan cos. En un bol posarem la mantega a temperatura ambient i passarem pel sedàs el sucre glaç i la canyella. Ho remenarem. Jo recomano fer-ho amb una espàtula de silicona per anar aixefant i integrant bé. Quan ho tinguem ben barrejat hi afegim el formatge i el xarop d’auró que podeu substituir per mel.

Per fer els pastissets en un bol gran batrem el sucre amb l’oli. Hi afegirem l’ou i la vainilla. Un cop integrats hi posem la carbassa. Finalment posem els ingredients secs que haurem passat pel sedàs. és a dir, la farina, el llevat, el bicarbonat, la canyella i la sal.

Disposem la massa en una màniga pastissera o a cullerades en una safata de forn folrada de paper. Jo he fet 12 unitats, per tant, 24 muntanyetes. Crec que amb la mateixa massa es poden fer fins a 20 unitats més primes. Així de grossetes estan espectaculars.

Ho posem al forn a 180ºC 10 minuts.

 

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

So, what do you think ?