La Casta cuina

Receptes que sí funcionen.

cupcake de maduixes i pastís de formatge

0

No m’agraden els cupcakes.

Apa! Ja ho he dit!!! Em semblen plens de sucre i mantega… No puc amb ells… I ja no parlem dels cupcakes de colors, plens de colorants i d’orelletes d’unicorni… No és el tipus de rebosteria que em crida l’atenció. Però aquests cupcakes sí que els he trobat deliciosos!!! A veure, si haig de ser sincera he reduït a una quarta part la quantitat de sucre de la crema de formatge. Una quarta part!!! Us donaré les xifres per què ho vieu més clar: enlloc de posar 300 gr de sucre glaç n’he posat 75gr. És una barbaritat. Tampoc m’agraden els pastissos que amb fondant fan el personatge infantil de torn però aquí haig de reconéixer que és per pura enveja. Sóc tan nefasta decorant i en general sent habilidosa!!! Tinc molts dons (vaaaleee potser no tants i força ocults… o directament inútils) però no tinc gràcia, gust, habilitat, paciència, coordinació mà-cervell, motivació per fer un pastís en forma de cotxe, de Heidi o de no sé quina patrulla. Però m’agradaria saber-ne i és més!! Presumir i fardar… ooooooggggghhhhh… m’imagino arribant amb un pastís de Dora la Exploradora i tothom dient que sóc un crack a la feina, davant les cunyades, a reunions d’antics alumnes… Mmmmm… ara que ho penso, potser un pastís de Dora la Exploradora no encaixaria ni en un dinar de feina, ni a una reunió familiar ni molt menys en una quedada d’antics alumnes… és més… no creieu que seria la rareta? Veieu com no tinc gust?

INGREDIENTS

  • 120 gr de farina
  • 140 gr sucre
  • 1 1/2 tsp de llevat químic
  • 40 gr de mantega a temperatura ambient
  • 120 ml de llet
  • 1/2 tsp de vainilla
  • 1 ou
  • 12 maduixes picades a trossos
  • Cobertura: 50 gr de mantega + 75 gr de sucre glaç + 125 gr de formatge Philadelphia + 100 gr de galetes Digestives

En un bol posem la farina, el sucre, el llevat químic i la mantega i ho batem fins que quedi una textura granulada. En aquest moment afegim la llet i la vainilla. Un cop integrats hi posarem l’ou. A cada capsula de cupcake hi posem una mica de maduixa a trossos al fons i ho tapem amb la massa sense passar mai dels tres quarts de capacitat de la capsula. Els portem al forn durant uns 20 minuts a 180 ºC.

Per fer la crema de formatge batem la mantega a temperatura ambient fins que es torni blanca. En aquest punt passem pel sedàs el sucre glaç i seguim batent fins que tinguem una crema suau, blanca i airejada. Afegim el formatge molt fred de nevera i batem el mínim per què els ingredients s’integrin.

Muntem el cupcake!

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

So, what do you think ?