La Casta cuina

Receptes que sí funcionen.

pa de pessic Alexandra

0

Des de l’agost del 2017 que no feia una recepta amb xocolata! Mateu-me. És ben sabut que no sóc gaire de xocolata però és vergonyosa aquesta deixadesa… Em sento com quan vas d’excursió i et poses les botes de muntanya i te n’adones que portes les ungles llargues quan vas de baixada… I no, no em mireu així perquè tothom ha tingut un moment en la seva vida en què s’ha sorprès de les seves pròpies ungles dels peus! Pot ser que no sigui gaire ortodox barrejar la xocolata, unes postres i la higiene personal però sabeu que aquí no trobareu mai coherència (ni saber estar, elegància, decor…). Com sóc una dona resolutiva he solucionat aquesta mancança amb aquest deliciós pa de pessic Alexandra. El pa de pessic és de tipus genovès, per tant, millor menjar-lo el mateix dia, almivarar-lo i no posar-lo a la nevera (error que vaig cometre per fer endurir la capa de melmelada i em va quedar secot per les vores). Aquesta és una proposta de postres de xocolata que sí funciona i prometo que no tornaré a trigar tant… Ara seria el moment per recordar que la meva paraula tampoc és que sigui escrita a pedra… vaja que no sóc la típica persona cabuda i perfeccionista que tot aconsegueix… sóc més del ja veurem i la improvització!

INGREDIENTS

  • 100 gr de xocolata
  • 80 gr de mantega
  • 20 gr de farina
  • 80 gr de farina d’ametlla
  • 80 gr de maicena
  • 4 ous
  • 120 gr de sucre
  • COBERTURA: 150 gr de melmelada d’albercocs + 100 gr de xocolata + 100 ml de nata

Fonem en el microones o al bany Maria la xocolata amb la mantega i reservem. Muntem tres clares a punt de neu i reservem. Batem tres rovells i un ou sencer amb el sucre fins que blanquegi i tripliqui el seu volem. Afegim la xocolata fosa i quan estigui ben incorporat barregem la farina, la farina d’ametlles i la maicena. Ara és el moment d’incorporar amb moviments envolvents les clares a punt de neu. Passem la massa a un motllo de 20 cm i ho posem al forn a 170ºC uns 50 minuts.

Un cop fred el pa de pessic el cobrim amb la melmelada. Per que s’estengui més fàcilment l’escalfem una mica i per endurir la capa de melmelada podem posar uns minuts a la nevera (però no més que s’assecarà el pa de pessic). Finalment fem la ganache. Trenquem a trossos petits la xocolata, escalfem la nata a punt d’ebullició i ho barregem fins obtenir una ganache brillant. Banyem per sobre el pa de pessic.

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

So, what do you think ?