La Casta cuina

Receptes que sí funcionen.

pa de pessic de mandarines

Comments Off on pa de pessic de mandarines

Recepte per acomiadar la tardor amb la seva fruita reina i per un esmorzar molt nadalenc. Sí, hi pot haver gent que no vegi aquest pa de pessic de mandarines com una recepta pel Nadal, però per mi les mandarines són les pre-postres abans de posar-me fina a turró dur. És la combinació perfecte! I amb el segon o tercer bocí de turró dur sempre ha d’anar acompanyat amb un cafè sol i sense sucre.  Aquest pa de pessic és ideal pel dia després d’una bacanal, ja saps, quan tens tota la intenció d’esmorzar aigua bullida amb llimona per depurar-te però ja tens la gula modo on i et fots l’esmorzar de la vida! Jajajaja! No dissimuleu, que tots ho hem fet. Doncs aquest pa de pessic amb un cafè amb llet està…

 

INGREDIENTS

  • 180 gr de sucre
  • 3 ous
  • 120 ml d’oli de girasol
  • 80 ml de suc de mandarina
  • 125 gr de iogurt natural
  • 250 gr de farina
  • 2,5 tsp de llevat químic
  • ratlladura de mandarines (en el meu cas de tres, m’agrada molt)

Vinga va, que ja sabem fer un pa de pessic. Batem els ous fins al punt de cinta. És a dir que quan fas un dibuixet es queda marcat uns segons, també et pots orientar en què dupliquen el seu volum i es blanquegen. Afegim el sucre i seguim batent.  Més volum aconseguim més cos tindrà el pa de pessic és el gran truc. Després posem la ratladura de mandarina, l’oli, el suc i tot intentant no perdre el volum que hem aconseguit. Finalment passem pel sedàs la farina i el llevat i ho incorporem. Jo utilitzo un motllo de 18 cm perquè queda ben alt però triga uns 50 minuts al forn a 180ºC.

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

Comments are closed.