La Casta cuina

Receptes que sí funcionen.

cobbler de préssecs

0

Si em seguiu de fa temps sabeu que acomiado l’estiu sempre amb unes postres de préssecs en honor a la meva mare, que feia els anys el 21 de setembre i per mi és un dia molt especial. Crec que hem de recordar les persones bones i la meva mare era divertida, abnegada, fidel i moltes coses més però sobretot era generosa, solidària i molt conscienciada amb la justícia social. I li agradaven molt els préssecs i per això cada 21 de setembre us poso una recepta amb préssecs. Aquesta vegada ens ha tocat una recepta del sud del Estats Units, un cobbler de préssecs.  Us pot recordar a un crumble però la crosta és com una galeta. Està senzillament deliciós tebi amb una bola de gelat de vainilla. Sabeu que a casa som molt de postres senzilles i rústiques (ara al llegir-ho ho feia amb la cantarella de paraules d’amor, senziiiiilles i tèeendres) i aquest cobbler ens ha escalfat una mica el cor que avui ens donava un pessic de tant trobar-la a faltar.

INGREDIENTS

 • 5 0 6 préssecs
 • 2 tbsp de sucre
 • 225 gr de farina
 • 3 tbsp de sucre
 • 1 1/2 tsp de llevat químic
 • 1/4 tsp de sal
 • 90 gr de mantega
 • 90 ml de llet
 • 2 tbsp de xarop d’auró
 • 1 rovell d’ou
 • 1 tsp de vainilla
 • 3 tsp de sucre + 1 tsp de canyella

Tallem els préssecs i els ruixem amb dues cullerades de sucre, remenem i reservem. Passem pel sedàs la farina i el llevat. Afegim el sucre i la sal. Tallem la mantega a daus i amb els dits fem una arena amb els ingredients secs. En un bol barregem la llet, el xarop d’auró, el rovell d’ou i la vainilla. Incorporem els ingredients líquits als secs. Disposem la massa a cullerades damunt la fruta de manera irregular i deixan espais per tal de què el vapor pugui sortir durant la cocció.  Ruixem el sucre amb canyel i ho posem al forn 30 minuts a 180ºC.

 

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

So, what do you think ?