La Casta cuina

Receptes que sí funcionen.

crêpes bretonnes

0

Crec que les crêpes varen ser la meva primera recepta… Recordo perfectament a la meva mare explicant-me com es feien, els trucs per què no es facin grumolls, el temps de repòs (que a un infant li sembla totalment prescindible) i després la cocció… Com es posa la mantega, la temperatura, el moviment del cassó… I com s’ha de llençar sempre la primera!!! Avui us porto la recepta bretona i dolça. No és la que més fèiem a casa perquè allà pels anys 80 aquesta noia sopava crêpes salades, quiche lorraine i des souffles quan ningú sabia ni tan sols què era… Haig de dir que aquestes coses no ajudaven a la meva integració… El fet de parlar només francès quan vaig entrar a l’escola tampoc… Vaig estar durant molt de temps traumatitzada perquè als meus companys els cuidaven cangurs… Ningú va tenir a bé explicar-me que no es referien als animalons sinó a les mainaderes! Així era jo, la que menjava estrany, parlava diferent i acusava de mentiders als demés per dir que tenien marsupials a casa que els hi feien el berenar. Però la infància et curteix i si llavors no em vaig fer més convencional ara sóc tan jo mateixa que canso!!! Jajaja!! Feu aquestes crêpes amb algú que us agradi i compartiu lo petit de cada dia… Això és la vida, el record de la meva mare fent crêpes i tota la família menjant feliç… tan de bò poguéssim tornar al passat de tant en tant…

INGREDIENTS

  • 500 gr de farina
  • 180 gr de sucre
  • 150 ml d’aigua
  • 3 ous
  • 50 gr de mantega fosa
  • 1 litre de llet
  • Un polsim de sal

En un bol hi posem el sucre, la sal i la farina i ho barregem. Afegim l’aigua i fem una pasta. Ara toca posar la matega i després anirem abocant la llet en fil i poc a poc per no fer grumolls. De totes maneres quan acabeu sempre podeu donar un cop de robot per deixar la pasta fina. El més important de la recepta és deixar-la reposar mínim una hora.

I ara les grans instruccions per coure-les. En una paella fem fondre una mica de mantega i posem una cullerada de massa. Anem rotant la paella per fer una capa fina. El foc ha d’estar a temperatura mitja, la paella roent i no girarem la crêpe fins que no la veurem daurada. La primera mai surt bé perquè la temperatura de la paella no és l’adequada… Amb aquestes quantitats en tindreu per unes 20 crêpes.

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

So, what do you think ?