La Casta cuina

Receptes que sí funcionen.

galette des rois

0

Confessaré que he passat una mala ratxa de postres. Recepta que feia recepta que era un fàstic i si penseu que haig de quadrar mil agendes per poder tancar-me a la cuina quan tinc dos bebès de 9 mesos us podeu imaginar lo frustrant que ha sigut… Per això no he publicat res. Per això i perquè he passat uns Nadals preciosos… Aiiiixxx… hem viatjat a Viena i no hi ha res que més m’agradi que un mercat nadalenc!!! I els dies en família han sigut genials!!! I cap d’any amb amics!!! Feia temps que no m’ho passava tan bé, la veritat. Ha sigut un final d’any màgic. I amb tots aquets dies sense pensar en receptes de cop i volta m’ha vingut la inspiració. Galette des rois!!! Fàcil i boníssima!!! Adoro la frangipane!!! Adoro aquesta recepta!!! Trobo que m’ha vingut molt bé aquests dies perquè de debò arribo amb força i ganes. Aquí teniu la primera recepta que sí funciona del 2019. Estic tan orgullosa de mi mateixa! Jajajaja!!!

INGREDIENTS

 • 2 paquets de pasta de full
 • 2 rovells d’ou
 • 25 gr de sucre
 • 15 gr de maizena
 • 5 gr de farina
 • 150 ml de llet
 • 10 gr de mantega
 • 2 ous
 • 100 gr de sucre
 • 125 gr d’ametlla mòlta
 • 100 gr de mantega tova
 • 1 rovell d’ou

Primer farem una crema pastissera escalfant la llet (la podem infusionar amb canyella, vainilla o sense res). En un bol batrem dos rovell d’ou amb 25 gr de sucre i la maizena i la farina. Aboquem la llet calenta i desfem. Ho tornem a la cassola i sense deixar de remenar la fem espessar. Un cop estigui feta treiem la crema del foc i hi afegim la mantega. Per què es refredi lo abans possible l’estenem en un plat en una capa fina i la tapem amb un film a pell i la reservem a la nevera.

En un bol posem tots els ingredients de la pasta d’ametlla. Els dos ous, els 100 gr de sucre, l’ametlla i la mantega. Quan tinguem una preparació integrada hi afegim la crema pastissera.

Amb un paquet de pasta de full hi posem la frangipane deixant un marge a tota la vora de tres centímetres. Amb un pinzell mullem amb aigua aquesta vora i tapem el pastís amb l’altra pasta de full. Segellem la vora amb els dits. Pintem tota la superfície amb el rovell d’ou. Amb unes tisores fem un foradet al mig per què pugui sortir el vapor i amb un ganivet fem els dibuixos que vulguem.

Posem la galette al forn 45 minuts a 170ºC.

 

FacebooktwittermailFacebooktwittermail

So, what do you think ?