La Casta cuina

Receptes que sí funcionen.

quatre-quarts

0

Wooow quina cosa més estranya! Tots hem sentit a parlar del quatre-quarts, el clàssic de la rebosteria francesa en què es posa el mateix pes de farina, sucre i mantega que d’ous. Jo m’esperava un resultat semblant al bundt de vainilla, però no té res a veure. Té una textura que em costa definir… No està sec però ho sembla, té molta estructura, està súper gustós… És com un pa de pessic que pots tallar molt fi com un carpaccio. Vaja, em té al·lucinada. Per degustar-lo només necessitaràs un te i unes vistes a la costa atlàntica francesa, un  dia de vent d’octubre, un mar embravit, una casa que cruix amb sons del passat, un jersei moníssim amb les mànigues encantadorament llargues que et fan adorable, ous, farina, sucre i mantega. Fàcil, no?

quatre-quarts (1)

INGREDIENTS

  • 200 gr d’ous (uns quatre mitjans)
  • 200 gr de sucre
  • 200 gr de mantega amb sal (jo no en tenia i vaig afegir un pessic de sal)
  • 200 gr de farina
  • 5 gr de llevat químic
  • 1/2 tsp de vainilla en pasta

En un bol posem la farina, el llevat i el sucre. Afegim un a un els ous i els barregem amb una forquilla sense batre massa. Fonem la mantega i la incorporem a la massa. Ho posem en un motlle de 20 cm (el tradicional és l’allargat) que haurem folrat amb paper de forn. Posem el pastís a 165ºC durant 25 minuts. Passat el temps posem a la base un recipient apte pel forn amb aigua bullint i el deixem 20 minuts més. D’aquesta manera va agafant humitat amb el vapor. Punxeu per veure quan està. Aquí el deixeu refredar en el motlle i un cop fred el traieu i l’emboliqueu amb paper film i el deixeu a la nevera 24 hores. Per menjar-lo cal que torni a temperatura ambient.

quatre-quarts (2)

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

So, what do you think ?