La Casta cuina

Receptes que sí funcionen.

blue ribbon

0

La blue ribbon és la millor apple pie que hagi tastat mai! És l’equilibri fet pastís, just en el seu punt de cocció, dolçor, acidesa, canyella, massa i fruita. És com fer un bon caldo, que pren el seu temps però és altament satisfactori, tant que cada setmana en fas un… El resultat és tan bo que et sents invencible! Si segueixes la recepta al peu de la lletra creuràs que ets wonder woman, una tia boníssima, amb poders i una diadema al cap. Qui més et pot donat aquesta sensació, eh?

 

INGREDIENTS

Massa:

 • 375 gr de farina
 • 15 gr de sucre + dues cullerades
 • 5 gr de sal
 • 30 gr d’oli de girasol
 • 250 gr de mantega a temperatura ambient
 • 40 gr d’aigua
 • 2 tsp de suc de llimona
 • 1 ou per pintar la massa

Farcit:

 • 5 pomes reineta (no facis aquest pastís amb cap altre varietat, ja ho he dit: al peu de la lletra!)
 • 110 gr de sucre
 • 80 gr de sucre morè
 • 1/2 tsp de canyella
 • 1/4 tsp de nou moscada
 • 1 tbsp de suc de llimona
 • 160 gr d’aigua
 • 2 grapas de flocs de civada

En un bol posem la farina, el sucre, la sal i l’oli. Afegim la mantega a daus i amb la punta dels dits fem com sorra, cal que quedi tota la farina groga però que hi hagi trossos de mantega sense integrar. Aboquem l’aigua que ha d’estar molt freda i el suc de llimona. Ho passem al marbre i treballem la massa fins que es faci una bola. És una massa que s’esmicola i així ha de ser. Dividim la massa un dues parts i posem cada tros entre dos fulls de film. Li donem forma de disc i ho reservem a la nevera.

Tallem les pomes en làmines i les posem a la cassola amb la cullerada de suc de llimona. Les escalfem una mica, només fins que comencem a sentir una oloreta a poma. En una altra cassola posem els sucres, la canyella, la nou moscada i l’aigua. Ho fem bullir, apaguem el foc i ho aboquem a les pomes fins cubrir-les, que quedin ben banyades. Les deixem refredar.

Passada una hora estirem un dels discos de massa encara entre els films fins el diametre que cubreixi el motllo. Tornem a posar el motllo a la nevera perquè la mantegui torni a gafar duresa. Amb l’altre disc fem el mateix i també el deixem a la nevera una bona mitja hora.

Escalfem el forn a 200ºC. En un fons de la base del pastís hi posem els flocs de civada, al damunt la fruita sense massa almívar i ho tapem amb el disc de massa. Segellem la vora, pintem amb ou batut i ho ruixem amb les dues cullerades de sucre fins tenir una capa fina. Amb unes tisores fem un tall en forma de creu al bell mig del pastís.

El posem al forn a 200ªC durant 10 minuts i després 50 minuts a 170ª. El deixem refredar mínim dues hores abans de servir.

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

So, what do you think ?