La Casta cuina

Receptes que sí funcionen.

galetes daneses de xocolata

0

Si us agrada el cacau aquestes són les vostres galetes intenses. Xocolata, xocolata. Les galetes daneses són les típiques de mantega, sí aquelles de la caixa blava que són un autèntic vici. Caixa blava que guardes perquè la trobes molt útil però com no saps ni cosir un botó (les dones de debò que saben fer de tot les tenien de costurer) la llences quan veus que ja no t’hi caben més motlles a la cuina…  És la primera sacrificada… Després va el separador de clares i rovells, els bols de regal dels cereals, tupers ratllats i pelats, etc. Amb aquesta recepta de galetes daneses de xocolata jo recomano tenir al costat un got de llet mida industrial i fer el rotet. No cal donar-se un cop al pit i presumir de potència, estem d’acord que és una recepta del nord però no som víkings…

INGREDIENTS

  • 210 gr de farina
  • 40 gr de cacau
  • 125 gr de mantega
  • 80 gr de sucre
  • 1 ou
  • 1 polsim de sal
  • 1 tbsp de nata o llet

Barregem la mantega amb el sucre. Després posem l’ou, la nata i la sal i ho incorporem. Afegim passat pel sedàs la farina i el cacau i ho amassem amb les mans. Si fem les galetes sense tampó guardem la massa una hora a la nevera. Les posem al forn 15 minuts a 180ºC.

Ara, si teniu la joguina del tampó guardeu la massa mitja hora. Després feu unes mini hamburgueses i amb un pinzell l’espolsem amb farina. Estampem el tampó, que també haurem pinzellat amb farina entre galeta i galeta i ho fem totalment en vertical. Les desenganxem amb manya.

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

So, what do you think ?