La Casta cuina

Receptes que sí funcionen.

bakewell bundt cake

0

Bakewell bundt cake és un bundt inspirat en un pastís clàssic anglès la bakewell tart, amb base de massa sablé, capa de melmelada de gerds i franginpane… Mmmmm…. El nom no té res a veure a ben fornejada, sinó al poble on va néixer Bakewell. La veritat és que tenia ganes de publicar aquesta recepta pel nom i per posar una extraordinària melmelada que em vaig agenciar però un cop feta a mi no em va fer el pes… Sincerament anava directament a la brossa virtual de les receptes que no veuran la llum però vaig convèncer al sr. Casta que se l’emportés a la feina (vaig haver d’insistir perquè se sent la senyoreta Pepis quan va amb el transportador de bundts… jajajajaja!). I… miracle!!! Als seus companys els hi va encantar, per tant, com em dec al meu públic aquí la teniu. S’ha de ser humil i saber que no tothom té el meu perfeccionisme i refinat gust!

INGREDIENTS

 • 290 gr de farina + 2 cullerades
 • 225 gr de mantega a temperatura ambient
 • 4 ous
 • 50 gr de farina d’ametlla
 • 1/2 tsp de llevat químic
 • 1/2 tsp de bicarbonat
 • 1/2 tsp de sal
 • 1 tsp de vainilla en pasta
 • 1/2 tsp d’essència d’ametlles
 • 240 ml de buttermilk
 • 140 gr de melmelada de gerds (reconec que he fet cas a la meva revolucionària interior i jo he posat una melmelada de maduixa, cireres, groselles i gerds)

En un bol passem pel sedàs la farina, el llevat, el bicarbonat i la sal. Afegim la farina d’ametlles. Batem la mantega i el sucre fins que ens quedi una crema, afegim els ous un per un una mica batuts. Posem la vainilla i l’essència d’ametlles. Incorporem un terç de la farina, la meitat del buttermilk, un altre terç de la farina, la resta del buttermilk i el que queda de farina. Posem la massa al motlle i espolsem les dues cullerades de la farina per fer una capa protectora. Al damunt posem una anella de melmelada tenint cura que no toqui el motlle, fent una corona. Ho posem al forn a 180ºC una bona hora. Un cop fred torrem unes ametlles i decorem.

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

So, what do you think ?