La Casta cuina

Receptes que sí funcionen.

tarte au sucre ch’ti

0

Tarte au sucre ch’ti o ben dit tarte a chuc! Jajajaja! Si heu vist la pel·lícula Bienvenue chez les Ch’ti que aquí es coneix com Bienvenidos al Norte  (una de les pel·lícules més simpàtiques de la història) podreu traduir el que estic dient. Són unes postres tradicionals franceses de la zona tocant Bèlgica, on tenen un accent molt especial, i on tenen aquesta meravella… Mare de Déu! Mateu-me!!! És absolutament deliciós!!! És un brioche amb una capa pel damunt de sucre morè (no el que utilitzem nosaltres, sinó aquell que és pur de canya, molt humit) que mullem amb nata i ou i acabem amb trossos de mantega salada… OoooooHHHH!!! Ha sigut tastar-ho i ser com Philippe, el director de l’oficina de correus, quan decideix acompanyar al seu subordinat en bicicleta a fer el repartiment… Feu la recepta i mireu la pel·lícula, sereu feliços, de debò.

INGREDIENTS

  • 250 gr de farina
  • 1 sobre de llevat de pa
  • 1 ou
  • 50 gr de sucre
  • 50 gr de mantega
  • 100 ml de llet tíbia
  • Cobertura: 100 gr de sucre morè, 1 ou, 30 gr de mantega amb sal i 50 ml de nata

A la llet tíbia li posem una cullerada de sucre i desfem el llevat. Ho reservem. En un bol posem la farina, fem un clot al bell mig, li posem la resta del sucre, un polsim de sal, la mantega tova i l’ou. Comencem a barrejar. Poc a poc anem afegim la llet i acabem treballant la massa amb les mans, fent una bola. La deixem tapada amb film dins del bol una hora i mitja perquè llevi.

Un cop hagi duplicat el seu volum l’estirem una mica i la col·loquem en un motlle amb mantega i enfarinat. Quan tinguem la massa disposada la tornem a tapar i la deixem llevar una altra hora. Un cop passat aquest temps li posem el sucre per sobre tenint en compte de no posar-ne a les vores. Batem l’ou amb la nata i amb una forquilla mullem el sucre amb un fil de crema, no cal banyar-ho tot, us en sobrarà. Finalment fem unes micro nous de mantega i ho repartim per sobre. Al forn a 180ºC durant 20-25 minuts. Mengeu-lo tebi i moriu.

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

So, what do you think ?