La Casta cuina

Receptes que sí funcionen.

pasteis de Belem

0

Visca l’insomni! Llevar-se un diumenge a les 06.00h parlant portuguès és realment estrany però tot es soluciona preparant uns pasteis de Belem (m’encanta pronunciar pasteis… treu el Rajoy que porto dins). Si em seguiu sabeu que estic totalment enamorada de Lisboa, de la gastronomia portuguesa i de fer uns esmorzars especials els diumenges… La hiperactivitat avui ha donat els seus fruits i us porto aquesta recepta de pastissos de nata hiperfamosos. Són boníssims i els podeu menjar amb sucre glaç i canyella per sobre…

 

INGREDIENTS

  • 100 ml d’aigua
  • 150 gr de sucre
  • 1 baina de vainilla
  • 3 cullerades de maïzena
  • 100 ml de nata
  • 300 ml de llet sencera
  • 5 rovells d’ou
  • 2 plaques de pasta de full

En un bol deslligarem la maïzena amb 50 ml de llet freda. En una cassola posarem l’aigua, el sucre i la vainilla i farem un almívar. Quan comenci a bullir apagarem el foc. En una altra cassola escalfarem la llet i la nata i abans que arrenqui el bull ho afegirem a la maïzena. Després incorporem l’almívar i ho deixem temperar. Mentrestant anem preparant la pasta de full que col·locarem en la safata de magdalenes, escalfem el forn a 180ºC. Afegim els rovells d’ou i ja podem acabar els pasteis. No ompliu més de la meitat que vessa i mulla la pasta de full i es fa una pasta fastigosa. Aneu mirant el forn, de 10 a 15 minuts. Mengeu-los tebis.

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

So, what do you think ?