La Casta cuina

Receptes que sí funcionen.

le far breton aux pruneaux

0

Si un clafoutis passés una nit esborrejada amb un flam i un puding tindrien le far breton aux pruneaux… Sembla ser que aquestes postres són un hit de la rebosteria francesa i el podem trobar natural però el que triomfa és amb prunes. No us espereu unes postres refinades, estem parlant de cuina popular… De receptes n’hi ha tantes com àvies bretones ja que al ser un plat tradicional té tantes variants que et pots tornar boja. Ara, el que sembla que la tercera edat bretona està d’acord és que l’hem de coure en un motllo de terrissa i la major part està d’acord que le far es remata posant trossos de mantega amb sal pel damunt com si estiguéssim gratinant canalons. Una cosa important és que els ingredients estiguin a temperatura ambient i hi ha gent que posa fins i tot la llet tèbia. Us imagineu que només us comento un 10% dels trucs que existeixen. Una opció és deixar en remull les prunes amb rom una horeta abans però en tot cas, borratxes o no, en els ingredients he doblat la quantitat de prunes perquè són totalment la gràcia de le far i he trobat que feia curta. Per algunes persones que l’han tastat li mancava sucre, si sou llaminers poseu-ne 50 gr més.

INGREDIENTS

  • 750 ml de llet sencera
  • 240 gr de farina
  • 190 gr de sucre
  • 4 ous
  • 50 gr de mantega salada
  • 300 gr de prunes

En un bol posem els ous i el sucre i batem. Incorporem la meitat de la farina, afegim un terç de la llet en un fil i seguim batent. Posem l’altra meitat i acabem de posar la llet. Ens sortirà una massa molt semblant a les creps. Engreixem el motllo amb mantega amb salada, aboquem la massa, posem les prunes i remetem fent lasques de mantega i les repartim per sobre. Ho posem durant una hora al forn a 160ºC

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

So, what do you think ?