La Casta cuina

Receptes que sí funcionen.

gelat de caramel salat

0

Mort al té matcha! El caramel salat és lo que es porta en el món dels sabors!!! És lo més in d’aquest moment i sobretot a França… ara tot és caramel au beurre salé! Salsa, pans de pessic, brownies, galetes… I és normal perquè bàsicament és additiu per això podeu estar segurs que veure-ho més receptes amb aquesta combinació, però per donar la benvinguda al sol de la primavera he escollit un gelat de caramel salat, potser queda més sofisticat crème glacée au caramel au beurre salé… Però si voleu un nom que realment el defineix jo seria més prosaica i li diria gelat de werther’s original… Cal que digui res més?

INGREDIENTS

  • 200 gr de sucre
  • 115 gr de mantega salada
  • 300 ml de nata
  • 400 ml de llet desnatada
  • 4 polsims de sal maldon (o en escames)
  • 4 rovells d’ou

En una cassola posem 180 gr de sucre a foc mitjà i amb una cullera de fusta anem remenant fins aconseguir un caramel. En una altra cassola escalfem la nata sense que arribi a bullir. Un cop estigui fet el caramel i fora del foc posem la nata. Cal anar amb compte perquè fa moltes bombolles i esquitxa; ho fem amb cura i poc a poc. Un cop estigui incorporat hi afegim la mantega i ho retornem al foc per desfer el caramel que es pugui haver endurit quan hi hem abocat la nata. Ho deixem bullir.Afegim la llet i la sal. En un bol posem els rovells i els 20 gr de sucre que ens quedaven. Els blanquegem. Afegim la preparació de caramel a poco a poc i ho retornem al foc fins que espessi, no ha de bullir, màxim ha d’arribar a 85ºC. Ho retirem del foc, ho posem en un bol i el tapem amb un film a pell per què no es faci pel·lícula. Ho deixem una nit a la nevera i quan estigui fred engeguem la nostra geladora. Després mínim ho deixem 4 hores al congelador.

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

So, what do you think ?