Gelat de xocolata amb un toc de canyella… Miau… Recepta per llepar-se els bigotis!!! La canyella, la vainilla, la mel i el sucre morè li donen uns matisos molt agradables a la xocolata negra, la suavitza sense que perdi intensitat, n’arrodoneix el sabor. Crec que a més de ser una recepta molt cremosa és tan equilibrada que deixarà satisfets als molt xocolaters negres i als qui no ho són tant, no té l’amargor però sí la profunditat de la bona xocolata. Un bon fons d’armari de rebostera, com el bàsic vestit negre sexy i atemporal…
INGREDIENTS
- 500 ml de nata
- 200 gr de xocolata negra
- 40 gr de mel
- 1/2 baina de vainilla
- 1 rama de canyella (opcional)
- 4 rovells d’ou
- 20 gr de sucre (light brown sugar de Domino que té molt sabor a caramel)
En una cassola posem la nata, la mel, la canyela i la baina oberta de vainilla a escalfar sense que arribi a bullir. Quan estigui calent. apaguem el foc, posem la xocolata trossejada petita i fem fondre. En un bol batem els rovells amb el sucre. Aboquem amb cura i sense deixar de batre la xocolata i reservem 24 hores a la nevera. L’endemà fem el gelat seguint les instruccions, però vaja, uns 20 minuts.