Quan les coses no són fàcils, quan estàs trist, quan t’enfrontes a les teves pors i no pots fugir, quan realment no hi ha remei no busques res sofisticat, necessites coses senzilles i reconfortants. Tornar al bàsic ja que la resta ja es prou complicat… Per això us porto les magdalenes de tota la vida, les que ens transporten com a Proust a temps millors… Aquí teniu la recepta de Xavier Barriga, el gran forner de Turris. Té el gust perfecte de magdalena i és flonja però de molla que no s’esmicola. No hi ha res pitjor que les magdalenes que es suïciden! Ja sabeu, quan un quedeu amb un mini bocí entre els dits i tota esquitxada… No en fareu d’altres!
INGREDIENTS
- 125 gr d’ou (són 2 ous L)
- 175 gr de sucre
- 60 ml de llet
- 190 ml d’oli de girasol
- 210 gr de farina
- 7 gr de llevat químic
- un polsim de sal
- ratlladura d’una llimona
- un polsim de canyella (molt mínim en el meu cas)
Jo us dono les instruccions exactes del mestre. Comencem a batre els ous amb el sucre a baixa velocitat durant 5 minuts. Un cop la mescla estigui blanquejada afegim la ratlladura de llimona, la canyella, l’oli i la llet sense deixar de batre i seguim un parell de minuts. Ara afegim els ingredients secs passats pel sedàs i realment en aquest punt batem el necessari perquè s’incorporin els ingredients i prou. Posem un film i deixem la massa a la nevera tota la nit.
L’endemà escalfem el forn a 250ºC, posem les magdalenes, baixem a 210ºC i uns 15 minuts fins que les veieu ben boniques.
So, what do you think ?