La Casta cuina

Receptes que sí funcionen.

l’autèntica new york cheesecake!

0

Aquesta és l’autèntica new york cheesecake! Bueno… l’autèntica, autèntica… Algú sap quina és la recepta autèntica?! Si mires una mica internet veuràs 5.375 receptes que presumeixen de ser les autèntiques! Jajajajaja! He vist de tot… bases fetes amb crackers, amb fruits secs, amb melmelada al damunt, amb nata, iogurt, … He triat una recepta que m’ha semblat molt americana i realment està molt bona. Pel meu gust la base ha quedat dura, el que té els seus beneficis perquè es pot desmotllar amb tranquil·litat i la crema té un toc perfecte de llimona… Haig de dir que jo estic enamorada del pastís de petit suisse que teniu en el blog, per mi no hi ha res millor, però aquest pastís és un clàssic i jo tinc una clàssica a dins, potser una mica a dins, valeee… està profundament amagat el meu classicisme!!!

INGREDIENTS

 • 700 gr de formatge Philadelphia
 • 230 gr de sucre
 • 2 tbsp de maizena
 • 1 tsp de vainilla
 • 2 tsp de ratlla dura de llimona
 • 2 ous
 • 1 rovell
 • 175 ml de crema agria (explico com fer-la casolana)
 • 1/2 paquet de galetes Digestive
 • 50 gr de mantega
 • 75 ml de crema agria
 • 2 tbsp de sucre
 • 2 tbsp de suc de llimona

Començarem esmicolant les galetes i fonent la mantega, ho barregem i folrem el moltlle. Ho posem al forn a 170ªC durant 10 minuts per què s’endureixi. Tot seguit fem la crema agria posant 250 ml de nata, tres cullerades de llimona i comencem a batre, quan comenci a espessar afegim dues cullerades de vinagre blanc i un polsim de sal. Ho muntem a punt de crema espessa. Ho reservem. Batem a baixa velocitat el formatge, el sucre, la vainilla, la ratlladura de llimona. Incorporem la maizena, els ous lleugerament batuts i finalment la crema agria. Posem la crema en el motlle i al forn durant 10 minuts a 200ºC. Baixem a 100ºC el forn i ho deixem 35 minuts. Apaguem el forn i el deixem dins amb la porta tancada. Passada l’hora obrim la porta i el deixem fins que estigui a temperatura ambient. Ara li posem la crema agria, el sucre i la llimona i li posem una capa al damunt i ho posem a la nevera al menys 5 hores. Haig de reconèixer que jo vaig tastar la crema fins que estava al meu gust, una mica àcid.

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

So, what do you think ?