Creus que no entenc que auto anomenant-te intel·ligent m’estàs dient tonta? eh? Doncs dame pan y llámame tonta perquè aquesta recepta sí funciona i funciona sola!!! Una meravella absoluta. Si seguim la recepta al peu de la lletra aconseguirem un pastís amb tres capes: un pa de pessic, una crema delicada i un pudding. Ben dividit… un pastís, tres textures!!! A França que són més fins/educats l’anomenen gâteau magique i n’existeixen de moltes variants: de xocolata, de coco, de vainilla amb gerds, de cafè,… Jo he triat el de vainilla per començar i ha sigut un èxit. Poques vegades llegireu aquestes paraules: una de les meves preferides! Fàcil, bona i mola.
INGREDIENTS
- 4 ous
- 125 gr de sucre
- 15 gr de sucre de vainilla
- 1 tbsp d’aigua
- 1/2 l de llet sencera
- 1 baina de vainilla
- 125 gr de mantega fosa
- 115 gr de farina
- 1 polsim de sal
- sucre glaç per decorar
Comencem escalfant la llet amb la vainilla (la baina i les llavors) i ho deixem infusionar ben bé una hora per què n’agafi el sabor. Posem la mantega al microones i la fonem i deixem que es refredi. Separem les clares dels rovells. Blanquegem els rovells amb la cullerada d’aigua i els sucres, fins que doblin el seu volum. Incorporem la mantega tèbia i seguim batent. En aquest moment afegim la farina i la sal i després la llet. Durant el procés no deixem de batre, ens ha de quedar una massa molt líquida. En aquest moment muntem les clares a punt de neu (no abans) i les incorporem a la massa amb un batedor però no cal que s’incorporin perfectament, sinó que quedi a grumolls en la superfície. Aquesta serà la capa del pa de pessic. Ho aboquem al motlle i allisem els grumolls per què ens quedi més llis i el posem al forn a 150ºC 50 minuts. Jo he utilitzat un motlle de brownie quadrat de 22 cm. No es pot desmotllar en calent!!! De fet està més bo si el deixem una nit a la nevera.
Bueníssimo. Textura perfecta. Sabor exquisito.
Tengo que probar de más sabores y como siempre esperaré vuestros comentarios… Sois mis mejores conejillos!!!