Des de que volem reduir les proteïnes d’origen animal haig de reconéixer que busco més receptes sense lactosa ni ous… No crec que em dediqui a aquest tipus de recepta perquè malgrat que estan bones totes acaben assemblant-se al menys en textura. De fet, crec que tota la rebosteria vegana, per intolerants, etc no deixa de ser una imitació i, com tots els sucedanis, no iguala a l’original. La rebosteria és rebosteria, té ous, llet, nata i mantega i així ha de ser!!! Ara, de tant en tant és bo treballar aquestes receptes com el bundt de vi blanc que és molt especial… Sabia que el resultat seria excel·lent perquè la recepta és de I loves bundt cakes, el millor lloc on buscar una recepta de bundt, són senzillament les reines. Aquest bundt té un gustet a espècies molt equilibrades, jo el faria de cara al Nadal, té una molla densa, humida i suau…
INGREDIENTS
- 225 gr de sucre
- 400 gr de llet de coco
- 180 ml de vi blanc
- 60 gr d’oli de girasol
- 2 tsp de vainilla
- 2 tsp de llevat químic
- 1 tsp de bicarbonat
- 1 1/2 tsp de canyella
- 1 tsp de nou moscada
- 1/2 tsp de sal
- GLAÇA: 150 gr de sucre glaç, 2 cullerades de suc de llimona i 1 cullerada de vi blanc.
Batem el sucre, l’oli, la llet de coco, el vi i la vainilla fins tenir una mescla esponjosa. Afegim els ingredients secs que hem passat pel sedàs, és a dir, la farina, el llevat, el bicarbonat, la canyella, la nou moscada i la sal. Quan tinguem una massa homogènia ho posem al forn una bona hora en el meu cas a 180ºC.
La glaça més senzilla no pot ser. L’únic que s’ha de saber és que el sucre s’ha de passar per un sedàs i després hi posem el suc de llimona i el vi fins que ens quedi una textura de iogurt espès. Sempre s’ha de glasejar amb el pastís fred.