La Casta cuina

Receptes que sí funcionen.

mon brioche

0

L’olor que més m’agrada del món mundial és la de pa acabat de fer… i la segona és la d’agafar un bocí de brioche i esclafar-li el nas i aspirar mentre gemegues… Avui us faig un regal, la recepta de mon brioche… Fa olor a infància i a records emboirats per la nostàlgia… Quan els francesos descriuen la recepta d’un bon brioche diuen dots mots que sóc incapaç de traduir: moelleuse i filante… I de vegades no cal traduir res, deixem que a cada persona quan el tasti li evoqui les seves sensacions privades… Fer una massa que ha de llevar té un noséquè de tradició que ens reconforta, de cuina lenta, de posar-hi veritable amor perquè només les persones que ens estimen ens dedicaran el seu temps i no hi ha res més llarg que fer aquestes receptes! Jajajaja! Mon brioche és un brioche francès… això vol dir que té un deliciós gust a mantega, res de mitges tintes! Per altres tipus de preparacions es pot fer més lleuger, però per menjar-lo sol, aquesta és la recepta!!!

INGREDIENTS

  • 200 ml de llet sencera
  • 75 gr de sucre
  • 1/2 tsp de sal
  • 2 ous
  • 500 gr de farina
  • 1 paquet de llevat de forner
  • ratlladura de mitja taronja
  • 200 gr de mantega

En una cassola escalfem la llet, el sucre i la sal. Només fins que es desfaci el sucre, apaguem el foc i afegim la ratlladura de taronja. En un bol posem la farina i el llevat. Jo faig servir l’amassadora però es pot fer a mà sense problemes però amb molta empenta. Barregem uns moments i anem abocant la llet en fil, molt a poc a poc i amb la llet tèbia. Després, afegim un a un els ous i deixem que la màquina faci la seva feina uns minuts. Passem la massa a la taula enfarinada i fem una bola. La posem en un bol que haurem pintat amb una mica d’oli, la deixem i la tapem a pell amb un paper film. Esperem entre 1:30 a 2h.

Després l’aixafem amb els dits i li donem forma rectangular. La dividim en tres i li donem forma de botifarra. Les pressionem per un dels extrems i fem una trena flonja. La presentem a la safata de forn, la tornem a tapar a pell amb el film i la deixem llevar una altra hora, hora i mitja.

La pintem amb un rovell amb un rajolí de llet i la decorem amb perles de sucre. Jo escalfo el forn a 210ºC i quan poso la trena el baixo a 170ºC i la deixo 20 minuts.

FacebooktwittermailFacebooktwittermail

So, what do you think ?