La Casta cuina

Receptes que sí funcionen.

scones

0

Wooooow!!!! Quina delícia! Els scones és una recepta genial, perfecte, boníssima, de les meves preferides!!! Per què estic tan entusiasmada? Doncs perquè és una recepta clássica, amb ingredients senzills en què tot està en la tècnica i que és exactament com ha de ser… L’origen de la recepta és escocès i prenen els scones a l’hora del te però a casa els hem esmorzat amb calma… La combinació amb mermelada i nata és tan bona que no sé com explicar-ho… Em fa molt feliç!!! De vegades busques i busques receptes, amb ingredients estranys, combinacions originals i de cop fas un clàssic i funciona… simplement funciona… així és la recepta dels scones, una delícia que funciona.

INGREDIENTS

  • 460 gr de farina
  • 1/2 tsp de sal
  • 2 tsp de llevat químic
  • 90 gr de mantega freda
  • 35 gr de sucre
  • 240 ml de llet

La recepta és fàcil però la tècnica per què us quedi un scones ben fullat és difícil d’explicar. A veure, en un bol hi posem la farina, el llevat i la sal. Posem la mantega en rectangles fins i allargats perquè amb els palmells de les mans fregarem la mantega amb la farina. Aixafem la mantega amb la farina. Volem que quedin com làmines de mantega. Podeu veure qualsevol vídeo d’Anna Olson, la seva tècnica per mi és genial. Un cop ho tinguem posem les dues cullerades i mitja de sucre i fem un clot al mig. Amb una cullera de fusta posem la llet i anem remanant. Ho passem al marbre i dopleguem la massa com si féssim pasta fullada. Hem de veure les vetes de mantega. Deixem la massa amb una alçada d’un centímetre i mig i amb forma rodona. Tallem la massa en forma d’estrella i tindrem 8 cunyes. Pintem els scones amb llet. Ho posem al forn a 220ªc durant 12-15 minuts, fins que els veiem lleugerament daurats. Els refredem en una reixa i després els servim oberts pel mig (millor utilitzar un ganivet de serra) amb mermelada i nata muntada sense sucre.

FacebooktwittermailFacebooktwittermail

So, what do you think ?