La Casta cuina

Receptes que sí funcionen.

pastís frangipane belga

0

Darrerament estic una mica internacional… podria dir que és perquè m’interessa molt la rebosteria mundial, que també, però aquest pastis frangipane belga l’he triat perquè s’havia de fer un enreixat amb la pasta de full i ho trobo molt guai… Clar que hauria pogut fer una apple pie però tenia moltes ganes de tastar el frangipane, que bàsicament és el sofisticat massapà francès. Ja us comunico que el frangipane és el meu nou vici… Si us plau!!! Està boníssim!!! El sr. Casta ha dit que aquesta recepta l’haig de repetir… sabeu el què significa això? Èxit total!!!

INGREDIENTS

  • 2 plaques de pasta fullada
  • 175 gr de mantega a temperatura ambient
  • 175 gr de sucre
  • 175 gr d’ametlla mòlta
  • 3 ous
  • 3 cullerades de maizena
  • melmelada d’albercoc rebaixada amb una mica d’aigua
  • 50 gr de sucre glaç
  • 1/2 cullerada d’aigua

Comencem batent la mantega fins que quedi flonja, més blanca i ben esponjosa. Hi afegim el sucre i seguim batent a velocitat alta. Després hi aboquem l’ametlla i els ous lleugerament batuts. Guardem una mica d’ou per pintar després el pastís. Ara posem l’extracte d’ametlles, unes gotes, i la maizena. No cal posar les tres cullerades, anem veient ja que la massa ha de quedar ben cremosa. Posem la base de pasta fulla, la crema frangipane, i amb l’altra placa fem tires d’uns 3 cm i fem un enreixat damunt del pastís. El pintem amb ou i al forn a 200ºC uns 15 minuts. Quan estigui daurada la traiem i la pintem amb la melmelada i la tornem al forn uns 5 minuts més. Quan estigui freda barregem el sucre glaç amb l’aigua i el decorem. Cal servir-lo fred perquè el frangipane està realment cremós…

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

So, what do you think ?