La Casta cuina

Receptes que sí funcionen.

pão de Deus

0

Quan feia vergonyosament poc que coneixia el meu marit, quan érem joves, alegres i guapos (jo ho recordo així i tinc molt bona memòria) vam decidir anar junts de vacances a Lisboa. I allà em vaig enamorar d’ell, enmig de rajoles blanques i blaves, tramvies, fados, molts riures i sopars romàntics… aix… Pel matí ens vam obsessionar amb aquests panets per recuperar forces! Per mi, no hi ha res que m’emocioni tant que haver fet aquesta recepta! Reconec que són pesadets de fer però què voleu… Són saudade pura a joventut i felicitat!!! Mai he rigut tant com aquella setmana… clar que estava tonta… Va per tu Sr. Casta!

pão de deus

INGREDIENTS

  • 310 gr de farina de força
  • 75 gr de sucre
  • 50 gr de mantega
  • 1 ou
  • 175 ml de llet templada
  • 10 gr de llevat fresc
  • Ratlladura de mitja taronja
  • 1 tbsp de rom
  • Cobertura: 1 ou, 60 gr de coco ratllat i tbsp de sucre

Posem 60 gr de farina, el llevat dissolt en llet atemperada i l’ou en un bol, ho barregem i ho deixem llevar durant una hora tapat amb un film. Posem la resta de la farina en un bol, li fem un clot i li posem el sucre, la ratlladura de taronja, el rom, la sal i la mantega tova. Ho amassem, fem una bola i ho deixem llevar fins que dobli el volum. Després fem 6 boles, les deixem damunt de la safata del forn folrada de paper de forn i ho tornem a deixar llevar fins que tornin a doblar el volum.

Un cop ja hagin augmentat de volum les pintem amb un ou batut. Al que resta d’ou hi afegim el coco i el sucre. Ha de quedar una pasta prou ferma per què s’aguanti al damunt. Si queda sec li afegim un rajolí de llet. Fem muntanyetes i ho posem a sobre de cada pão així:

Ho posem al forn 25 minuts a 200ºC. Jo em vaig despistar i estant una mica torradets però es dissimula amb sucre glaç per sobre. Recepta per repetir.

FacebooktwittermailFacebooktwittermail

So, what do you think ?