La Casta cuina

Receptes que sí funcionen.

pastís intens de llimona

2

Només necessitaràs una cullera de fusta i un bol per posar cara de Fari tot menjant aquest pastís. Per fi he aconseguit un pa de pessic amb molt de gust de llimona!!! Té un punt rústic-mediterrani adorable i no s’assembla a res que hagi tastat. A més a més és molt senzill i té l’aire romàntic de fer tota l’elaboració amb la cullera de fusta (recomano posar-se un davantal per reforçar l’efecte muller anys 50). Queda dens però poc pesat, té una molla humida i la glaça li dóna la intensitat que buscava del lemon curd. Un èxit!! Jo l’he berenat amb un Earl Grey amb notes de bergamota i em queien llàgrimes de felicitat dels ulls…

 

pastís intens de llimona

INGREDIENTS

  • 4 ous
  • 230 gr de sucre
  • 120 ml d’oli de girasol
  • 200 gr de farina
  • 110 ml de suc de llimona
  • la pela de dues llimones
  • 1 tsp de llevat químic.
  • GLAÇA: 25 gr de suc de llimona i 130 gr de sucre glaç.

Posem el sucre i l’oli en un bol i ho barregem sense blanquejar ni res. Posem la pela de les llimones i seguim barrejant amb la cullera de fusta fins que ens quedi groguet. Incorporem un a un els ous, el suc de la llimona i la farina amb el llevat passats pel sedàs. No cal incorporar aire ni cap tècnica, només anem barrejant amb la cullera. Posem la massa al forn a 180º uns 45 minuts (però ja sabeu que jo poso 30 minuts i vaig mirant). Quan el desmotllem no el refredem en una reixa sinó que l’emboliquem amb film perquè guardi la humitat. Un cop fred batem el sucre glaç amb el suc de llimona i ho aboquem a sobre del pastís que haurem col·locat damunt d’una reixa. La consistència ha de ser de iogurt grec, jo estava parlant i el vaig fer molt líquid i per això brilla però no es veu una glaça blanca. La veritat és que el pa de pessic l’ha absorbit una mica i ha quedat deliciós… He fet servir un motlle de 20 cm.

FacebooktwittermailFacebooktwittermail

2 Comments

So, what do you think ?