La Casta cuina

Receptes que sí funcionen.

crumble de préssecs

0

Si tenies sorral a la guarderia o tens les mans fredes aquesta és la teva recepta ja que tot consisteix en aconseguir fer arena sense escalfar la mantega. De fet aquesta és la no recepta, perquè pots posar-hi el que se t’acudeixi! Enlloc de préssecs el clàssic es fa amb pomes i canyella, però també podem utilitzar peres, maduixes, fruites del bosc, albercocs, mango… I al crumble jo hi he posat ametlles però també queda molt bo amb flocs d’avena, avellanes, coco, bocins de xocolata, nous, farina de castanyes… I tot queda boníssim… Crea el teu! Normalment es serveix tebi però al meu marit li agrada més sortit de la nevera… Fes el que creguis, és la no recepta.

crumble de préssecs

INGREDIENTS

  • 4 préssecs
  • 100 gr de mantega freda en cubs
  • 70 gr de farina
  • 50 gr de farina d’ametlla mòlta
  • 4 tbsp de sucre morè
  • 80 gr d’ametlles crues senceres

Tallem els préssecs i els ruixem amb una mica de sucre. Ho reservem. En un bol barregem les farines i el sucre. Afegim la mantega talladeta molt petita i molt freda i amb els dits o una forquilla ho barregem fins que quedi com una arena, ens ha de quedar com sorra. La mantega no ha d’agafar temperatura, per tant, si fa calor o tenim les mans calentes i fonem la mantega ho posem uns minuts al congelador. Un cop ho tinguem, filetegem amb el ganivet les ametlles crues en trossos desiguals i ho incorporem al crumble. Posem la fruita en un motlle preferiblement de vidre o ceràmica ja que no es desmotlla i espolsem l’arena que hem fet. 40 minuts al forn a 180ºC.

FacebooktwittermailFacebooktwittermail

So, what do you think ?