La Casta cuina

Receptes que sí funcionen.

magdalenes de llet merengada

0

Infància! La llet merengada és la meva infància valenciana… a l’estiu… Hi ha algun record més pur i lluminós que els estius de quan eres petit?  No! Per tant, no podia més que dedicar aquesta recepta a la meva amiga Amparo que va ser una nena divertidíssima, una adolescent única i que ara és una gran dona. Els estius a Pobla de Farnals els recordo sempre amb els cabells molls (era molt aquàtica), els farts de riure, les siestes amb el Coche Fantástico, més piscina i cap al tard el “gelaet de llet merengà…”. Potser han sigut criteris un pèl nostàlgics el que m’han fet enamorar d’aquesta recepta, ho reconec, però la magdalena està realment boníssima i té gust a llet merengada (no a canyella només). Xiquets i xiquetes agarreu la batedora recontracollons!

Magdalenes de llet merengada

INGREDIENTS

  • 175 gr de farina
  • 125 gr de sucre
  • 150 gr d’oli de girasol
  • 3 ous.
  • 75 ml de llet evaporada
  • 2 tsp de llevat químic
  • 1 tsp de bicarbonat
  • 2 tsp de canyella en pols
  • 1 llimona
  • 1 rama de canyella.

El primer que farem és bullir la llet amb mitja rama de canyella i pell de mitja llimona en la cassola més petita que tingueu perquè és molt poca la quantitat de llet que necessitem. Ho deixem infusionar i refredar a temperatura ambient. Passarem pel sedàs la farina, el llevat, la canyella i un polsim de sal. Blanquejarem els ous amb el sucre i la ratlladura de l’altra mitja llimona. Quan hagin duplicat el seu volum, afegirem en un rajolí i sense deixar de batre la llet i l’oli. Finalment incorporarem amb compte els ingredients secs. Forn a 180ºC uns 18 minuts.

FacebooktwittermailFacebooktwittermail

So, what do you think ?