Infància! La llet merengada és la meva infància valenciana… a l’estiu… Hi ha algun record més pur i lluminós que els estius de quan eres petit? No! Per tant, no podia més que dedicar aquesta recepta a la meva amiga Amparo que va ser una nena divertidíssima, una adolescent única i que ara és una gran dona. Els estius a Pobla de Farnals els recordo sempre amb els cabells molls (era molt aquàtica), els farts de riure, les siestes amb el Coche Fantástico, més piscina i cap al tard el “gelaet de llet merengà…”. Potser han sigut criteris un pèl nostàlgics el que m’han fet enamorar d’aquesta recepta, ho reconec, però la magdalena està realment boníssima i té gust a llet merengada (no a canyella només). Xiquets i xiquetes agarreu la batedora recontracollons!
INGREDIENTS
- 175 gr de farina
- 125 gr de sucre
- 150 gr d’oli de girasol
- 3 ous.
- 75 ml de llet evaporada
- 2 tsp de llevat químic
- 1 tsp de bicarbonat
- 2 tsp de canyella en pols
- 1 llimona
- 1 rama de canyella.
El primer que farem és bullir la llet amb mitja rama de canyella i pell de mitja llimona en la cassola més petita que tingueu perquè és molt poca la quantitat de llet que necessitem. Ho deixem infusionar i refredar a temperatura ambient. Passarem pel sedàs la farina, el llevat, la canyella i un polsim de sal. Blanquejarem els ous amb el sucre i la ratlladura de l’altra mitja llimona. Quan hagin duplicat el seu volum, afegirem en un rajolí i sense deixar de batre la llet i l’oli. Finalment incorporarem amb compte els ingredients secs. Forn a 180ºC uns 18 minuts.
So, what do you think ?