Aquesta és la recepta del millor gelat de vainilla del món! Penseu que el meu marit està molt enfadat amb aquesta recepta ja que ara ja no pot gaudir de cap gelat que no sigui el meu… llesta, eh? Al principi pot fer mandra, la vainilla… sí, saps que està bona però no és exòtic, original, cap novetat… Doncs nois, expulseu-vos la mandra perquè on hi hagi un bon gelat de vainilla que es tregui la resta. Estem altra vegada en un d’aquells casos en que pocs ingredients i cars fan que hi hagi una diferència terrible entre el comprat i el casolà.
INGREDIENTS
- 500 ml de nata amb un 35% de matèria grassa
- 5 rovells d’ous
- 125 gr de sucre
- Una vaina de vainilla
Posem a escalfar la nata amb la meitat del sucre i la vainilla. La vaina l’haurem tallat per la meitat, tret el seu “caviar” i ho afegim a la nata. És important que la nata no arribi a bullir perquè li canvia el sabor. Ho deixem infusionar.
Per altra banda barregem els rovells amb l’altra meitat del sucre hi incorporem la llet infusionada i ho tornem a la cassola. Ho calentem fins que la crema arribi a 77º (i sí, ens cal un termòmetre).
Ho posem en un bol i el tapem a pell amb paper film perquè no es faci una pel·lícula. Un cop fred ho guardem a la nevera 24 hores. I ara només necessitarem una geladera, uns 30 minuts a la velocitat més baixa. Si ho servim en aquest moment està molt cremós, jo prefereixo deixar el gelat unes quatres hores al congelador.
So, what do you think ?