La Casta cuina

Receptes que sí funcionen.

suksessterte

0

Dient-se pastís de l’èxit havia d’estar sí o sí en un blog que presumeix de receptes que sí funcionen. El que més gràcia m’ha fet és que malgrat que és d’origen nòrdic sembla una barreja desendreçada de rebosteria típica de la península… La base és com una tarta Santiago i la crema em recorda a las Yemas de Santa Teresa! A més a més em sembla força curiós que la base sigui d’ametlla quan a Noruega no vaig veure ni un ametller… Però vaja està boníssim, és apte per celíacs, fa goig i malgrat el que sembli no és tan pesat com un pot pensar. Ideal per servir en un dinar amb els sogres.

INGREDIENTS

  • 4 ous
  • 150 gr de sucre glaç
  • 185 gr d’ametlla mòlta
  • 2 tsp de vainilla
  • 100 ml de nata
  • 90 gr de sucre
  • 1 baina de vainilla
  • 90 gr de mantega tova
  • ametlles filetejades

Muntar les clares d’ou i poc a poc afegir el sucre glaç i la vainilla. Un cop estiguin muntades i brillants afegim a poc a poc l’ametlla mòlta. Ho posem en un motlle de 20 cm i ho portem al forn uns 30 minuts a 180ºC.

Mentre està al forn posem en una cassola la nata, el sucre i la vainilla. Ho escalfem sense que arribi a bullir i ho infusionem. Afegim els 4 rovells, ho tornem al foc i sense deixar de barrejar ho espessem. Ha de quedar molt espès. Ho posem en un bol, tapat a pell amb un film. Per què es refredi abans podem fer un bany maria però amb aigua en gel.

Un cop tenim la base freda posem la mantega en un bol i amb una cullera de fusta la blanquegem, afegim la crema intentant que no baixi la mantega. Ho posem en una màniga pastissera i ho deixem a la nevera.

Posem les ametlles en una paella i les torrem una mica, vigilant que no es cremin i per això és bo remenar-les tot sovint.

Muntem el pastís i el deixem a la nevera.

FacebooktwittermailFacebooktwittermail

So, what do you think ?