És el millor bizcocho que hàgiu tastat mai… Podria dir pa de pessic, però per una d’aquelles coses inexplicables d’un usuari lingüístic quan em menjo aquesta delícia no em ve al cap mmm quin pa de pessic més bo! No, mentre estic salivant penso menudo bizcocho! Té la molla espessa però flonja i gens seca amb un gust delicat… Està ple de contradiccions. Ara, jo no el faig gaire sovint perquè normalment busco receptes que utilitzin l’oli i no la mantega com a greix. Per mi una cosa és engreixar i l’altre és menjar malament. Sóc una gran defensora de controlar el colesterol i fins i tot provo moltes receptes veganes, tot i que no acaben d’enamorar-me. Suposo que ja us en posaré alguna que sí funciona. Quan faig aquest bundt normalment a casa en mengem un trosset i després el meu marit se l’emporta a la feina, on té unes companyes molt llamineres. És senzillament espectacular, deliciós, magnífic… L’he fet com a bundt i com a layer pel pastís d’aniversari de la meva neboda, farcit de chiboust de vainilla i fruites del bosc. Pel meu gust té suficient protagonisme i és tan especial que cal menjar-lo sol, si volem fer un layer i farcir i ple de coses més crec que hi ha receptes més senzilles (i tendres com les paraules d’amor) que són més bàsiques que hi van més bé.
INGREDIENTS
- 250 gr de mantega
- 300 gr de sucre i com ja he dit en altres ocasions m’agrada posar la meitat blanc i la metat morè.
- 4 ous L
- 420 gr de farina
- 1 tablespoon de llevat químic
- 1 teaspoon de bicarbonat
- 285 ml de buttermilk
- 1/2 taespoon de sal
- Vainilla: jo com el faig tan poques vegades faig servir una vaina de vainilla, però és cert que la vainilla en pasta dóna resultat molt bons; no aconsello l’essència de vainilla…
Necesstem una amassadora per aquesta recepta. Posem la mantega pomada i el sucre a batre fins que es faci una massa ben flonja, blanca i airejada. Hi afegim els ous lleugerament batuts poc a poquet, cada vegada integrant molt bé i procurant que no es talli. Afegim la vainilla.
En un bol haurem passat pel sedàs la farina, el bicarbonat, la sal i el llevat. Anem incorporant la farina intercalant amb el buttermilk i acabant sempre amb farina.
Al forn 50 minuts a 180º. Jo sempre el tapo amb paper d’alumini a partir dels 25 minuts i queda molt bé.
El sabor de este Bundt es brutal. Su textura, su olor … el intenso sabor a vainilla. Irresistible.