La Casta cuina

Receptes que sí funcionen.

pastís de figues i romaní

0

Com diria el meu pare tres mitges figues fan figa i mitja i no hi ha veritat més gran que aquesta. Ingredients mediterranis per un pa de pessic gustós i estiuenc. S’ha d’aprofitar molt la temporada d’aquesta fruita que nosaltres em dóna la sensació que no li donem a la nostra gastronomia el protagonisme que es mereix… La cuina anglosaxona treballa molt bé amb les figues i no té sentit, són nostres!

Pastís de figues i romaní

INGREDIENTS

  • 300 gr de figues fresques
  • 2 ous grans a temperatura ambient
  • 200 gr de farina
  • 3/4 teaspoon de llevat químic
  • 130 gr de sucre
  • 80 ml de llet sencera
  • 1/2 d’extracte de vainilla
  • 1/2 teaspoon de romaní picat
  • 1 llimona
  • Un pulsim de sal

Blanquejar els ous amb el sucre, afegir-hi l’oli, la llet i la vainilla. Passar pel sedàs la farina i el llevat i barrejar el romaní i la sal. Incorporar-ho als ous i afegir la pela ratllada d’una llimona. Ho deixarem reposar 10 minuts, moment per posar el forn a 180º.

Tallar les 3/4 parts de les figues, incorporar-les a la massa i posar al forn 15 minuts. Passat aquest temps afegir la resta de figues tallades a quarts i deixar-ho al forn 30 minuts.

FacebooktwittermailFacebooktwittermail

So, what do you think ?