Caram, caram… Aquesta recepta és especial. D’entrada es necessita un motlle especial i no, no es pot fer en un altre. És un motlle d’acer inoxidable i mai de la vida s’ha d’engreixar! El pà de pessic ha d’anar pujant aferrant-se al motlle. Aquest a més té unes potes ja que cal refredar-lo cap per avall al menys una hora abans de passar un ganivet pel voltant per desmotllar-lo. Una altra cosa que el fa diferent és que no porta rovells, només clares; per tant, si teniu colesterol és una bona recepta per fer. Haig de confessar que a mi no m’agrada però té enamorat al meu marit… I què voleu? Si el fa feliç jo sóc feliç.
INGREDIENTS
- 9 clares d’ou. Jo compro un pot de clares pasteuritzades del Mercadona.
- 200 gr de sucre
- 90 gr de farina
- 1 teaspoon de crémor tàrtar
- 1/4 teaspoon de sal
- 2 teaspon de vainilla en pasta
El primer que cal fer es posar les clares amb el crémor i la sal i barrejar-ho fins que es disolgui. Després pugem les clares a neu tova i llavors es va posant cullarada a cullerada el sucre fins que les tinguem ben fermes i brillants. Afegim la vainilla. Amb l’espàtula i moviments envolvents incorporem la farina. Amb molt de compte que no baixi. Al forn uns 40 minuts a 170º.
So, what do you think ?