La Casta cuina

Receptes que sí funcionen.

pastís adéu siau estiu

1

És l’hora dels adéus germans doneu-vos les maaaans…! Sí, doneu-vos vosaltres les mans perquè les meves estaran ocupades menjant aquest pastís!!! Acomiadem l’estiu amb un clàssic de base cruixent, sedosa crema i fruita. No conec a ningú que no li agradi i si vosaltres en coneixeu un, de debò, no li torneu a parlar mai més. Amb els darrers préssecs, en el darrer dia de l’estiu (estació que va en quart lloc en el meu rànquing) celebrem l’aniversari de la meva mare. Com em sobrava base i crema he fet tres tartaletes petites amb la safata per fer magdalenes. Sincerament dóna feina aquesta recepta, per tant, si voleu comprar la base no us criticaré. En el meu cas l’he triada perquè té poc sucre i és força neutra, però si teniu pressa no som amish!!!! No cal que ens fem el sabó, les espelmes, la roba…

pastís adéu siau estiu

INGREDIENTS PER LA BASE

  • 210 gr de farina
  • 125 gr de mantega
  • 25 gr d’ametlla mòlta
  • 50 gr d’ou batut
  • 35 gr de sucre glaç
  • 1/2 baina de vainilla
  • Un polsim de sal

INGREDIENTS PER LA CREMA

  • 625 ml llet sencera
  • 5 rovells d’ou
  • 1 tbsp d’edulcorant líquid
  • 50 gr de maizena
  • 1 baina de vainilla

BRILLANTOR

  • 1 sobre de gelatina neutra
  • 2 tbsp de sucre
  • 250 ml d’aigua

El dia anterior farem la crema. En aquest cas he triat una recepta per diabètics i ha donat molt bon resultat. Primer posem la llet amb la vainilla al foc i escalfem sense que arribi a bullir; després ho deixem infusionar fins que arribi a temperatura corporal. En un bol posem els rovells, l’edulcorant i la maizena dissolta amb una mica de llet freda. Ho barregem però no cal incorporar aire a la preparació. Aboquem la llet batent tota l’estona per què els ous no quallin i ho retornem a la cassola i al foc. Ho courem a foc mig i remenant tota l’estona per què no es facin grumolls. Si quan comenci a prendre consistència se us en fan agafeu el batedor i amb energia i velocitat comenceu a batre. Un cop està la passeu per un sedàs, la poseu en un bol i immediatament ho tapem amb paper film a pell (sense que hi hagi aire entre el film i la crema per què no es faci la pel·lícula groga). Un cop a temperatura ambient ho guardem a la nevera.

Per la massa posem en un bol la farina, l’ametlla, el sucre glaç, la sal, la vainilla i la mantega a trossets. Ho barregem amb el dits fins que quedi com arena. Per això cal que la mantega estigui freda, els trossos petits i no putinejar massa la massa. Afegim l’ou. Posem la massa entre dos fulls de paper de forn i l’estirem fins a un gruix de 3 mm. Folrem el motlle i punxem amb una forquilla el fons, li posem un paper de forn al damunt, pes (arròs o cigrons) i ho posem a la nevera al menys una hora.. Els posem al forn per 15 minuts a 180ºC. Els traiem del forn i del motlle i els tornem a posar al forn uns altres 15 minuts. Les deixarem refredar abans de muntar el pastís.

Un cop acabat el pastís posem 125 ml d’aigua, el sucre i la gelatina i remenem. Escalfem els altre 125 ml fins abans que comenci a bullir. Ho aboquem a l’altra aigua i remenem fins que es dissolgui. Ara cal deixar refredar en el got i pintem la fruita quan la gelatina comenci a estar viscosa. Si triga molt a posar-se viscós no el poseu a la nevera, sinó que feu un bany maria invers, és a dir, amb aigua amb gel.

 

 

FacebooktwittermailFacebooktwittermail

One Comment

So, what do you think ?