La Casta cuina

Receptes que sí funcionen.

bundt de Dulcey

0

Mare meva, què és el Dulcey? Una fruita? Una espècie? Noooo amics golafres… Dulcey és el quart tipus de xocolata que existeix. Fins ara teníem la negra, amb llet i la blanca i ara tenim aquesta meravella cremosa! Doneu la benvinguda al Dulcey, una xocolata blanca amb biscuit i un puntet de sal creada per Fédéric Bau, el mestre xocolater de Valrhona. I aquesta xocolata havia de ser la protagonista del bundt amb el què celebrem el Dia Internacional del Bundt Cake!!! Un dia especial necessitava el rei dels ingredients: la xocolata. El resultat és un bundt dens i humit, amb una dolçor que combina molt bé amb els gerds… El sabor és delicat i sofisticat, dolç amb un punt salat… exactament igual que jo! Jajajaja!!! Són unes postres per una ocasió especial…

INGREDIENTS

  • 250 gr de Dulcey
  • 125 ml d’aigua calenta
  • 200 gr de sucre
  • 250 gr de mantega a temperatura ambient
  • 6 ous
  • 1 tsp de vainilla en pasta
  • 1 iogurt natural ensucrat
  • 350 gr de farina
  • 1 tsp de bicarbonat
  • 1 tsp de llevat químic
  • 1/2 tsp de sal
  • COBERTURA: 150 gr de Dulcey + 1 tbsp d’oli de girasol.

Tallem a trossos 150 gr de xocolata i li afegim l’aigua escalfada. No tingueu por, es desfà fàcilment. Quan estigui tebi i afegim el iogurt. Ho reservem. En un bol passem pel sedàs la farina, el llevat, el bicarbonat i la sal. També ho reservem.

Posem la mantega i el sucre i batem fins que quedi esponjosa. Afegim un a un els ous lleugerament batuts i quan tinguem una crema ben feta i posem la vainilla. Incorporem un terç de la farina, la meitat de la crema de xocolata, el segon terç de farina, l’última part de Dulcey i iogurt i acabem amb la farina. Tallem els 100 gr de xocolata en daus i ho incorporem a la massa. Anirà al forn uns 50 minuts a 180ºC.

Per fer la cobertura no té secret, fonem al microones la xocolata Dulcey amb una cullerada d’oli. Ho aboquem quan estigui el bundt fred i la cobertura untuosa…

 

FacebooktwittermailFacebooktwittermail

So, what do you think ?