Les madeleines normalment es fan amb una safata especial i surten amb la forma com de petxina però qui té una cuina tan gran per tant de trasto!!! He estat temptada moltes vegades però la meva part racional ha guanyat i no, no tinc aquesta safata… Així que les he fetes en uns motllos de cartró moníssims que quan ja has fet servir no ocupen lloc… La gran característica que diferencia les madeleines de les magdalenes és que ustilitzem el que es diu beurre noisettes i que dóna un gust molt especial. El beurre noisettes és simplement coure la mantega fins que agafi un color avellana amb molta cura de no cremar-la. Ja sabeu que el sr. Casta no és gens fan de les postres de plàtan doncs mira per on quasi no em deixa madeleines de plàtan per esmorzar… Recepta senzilla però amb toc diferent al que normalment estem acostumats.
INGREDIENTS
- 80 gr de beurre noisettes (necessitareu 120 gr de mantega)
- 2 plàtans molt madurs
- 120 gr de sucre morè
- 60 gr de sucre blanc
- 3 ous
- 150 gr de farina
- 1 tsp de llevat químic
Més fàcil no pot ser. Primer preparem el beurre noisettes ja que cal que estigui templat, que torni a solidificar-se una mica. Aixafem amb una forquilla el pàtan, no el deixem fet un puré perquè faria molt densa la massa, volem trobar trossos de plàtan. Hi afegim els sucres i els ous i batem. Passem pel sedàs la farina i el llevat i ho incorporem a la massa. Per acabar hi posem el beurre noisettes.
Els temps de cocció canviarà segons els motllo que utilitzeu, en el meu cas van ser 25 minuts.