La Casta cuina

Receptes que sí funcionen.

pa de pessic de llorer i taronja

Comments Off on pa de pessic de llorer i taronja

Subtil… El pa de pessic de llorer i taronja és el pa de pessic que has de fer si et vols fer la interessant… Senzill, però amb sabors moderns… Jo l’acompanyaria amb una crema anglesa també de llorer i un bon te verd. Per mi l’ocasió ideal seria una reunió amb les mares i pares de l’escola, on vols quedar bé però no exagerada, ja saps, aquelles situacions que semblen amigables però que en realitat amaguen un concurs de a veure qui pixa més lluny. Portar un pa de pessic és de persona eficient, que en un moment el fa perquè ja té recollida la casa i fets els tupers (quan en realitat vas per casa amb la mascareta capilar, en sostens i cridant als teus fills mentre fas una truita francesa perquè no tens res més a la nevera). Sí, la idea a transmetre és estic en control, tinc temps per tot i sóc súper organitzada… Tot això és el que diu aquest pa de pessic.

INGREDIENTS

  • 3 ous
  • 180 gr de sucre
  • 160 ml de llet + 4 fulles de llorer
  • 160 ml d’oli de girasol
  • 250 gr de farina
  • 2,5 tsp de llevat químic
  • ratlladura de mitja taronja

En una cassola posem la llet amb les quatre fulles de llorer, ho portem al punt d’ebullició, apaguem el foc i ho deixem infusionar fins que es refredi. Comencem batent els ous una bona estona els ous fins que tripliquin el seu volum. Afegim el sucre i seguim batent. Ara posem l’oli en fil i seguim amb la batedora. Hi posem la ratlladura de taronja i finalment la llet aromatitzada. Incorporem la farina i el llevat passats pel sedàs amb una espàtula procurant no baixar el volum que hem aconseguit fins ara. Jo he fet servir un motlle de 20 cm i l’he tingut al forn a 180ºC durant 45 minuts.

FacebooktwittermailFacebooktwittermail

Comments are closed.