Què? Muffins de clafoutis? Sí, sí… em vaig inventar aquests muffins perquè tenia moltes cireres a casa i quan els tasto… Mare meva!!! Té el mateix gust que un clafoutis però amb una altra textura!!! Queden molt densos perquè les cireres tenen molta aigua, però a m’encanta… Sinó us agrada potser es podria reduir la quantitat de llet d’ametlles, però vaja us convido a tastar-los així. La combinació cireres i ametlles és absolutament deliciosa. Crec que les cireres són una fruita de temporada que tots esperem molt, són com chuches i tenim sort que encara es troben només en el seu moment i no tot l’any però sense cap gust. Ja sabeu sinó hi haguessin dilluns no tindríem divendres… Una de les coses més boniques de l’estiu són totes les fruites que arriben i ens alegren. Sí, sóc una dona que és feliç amb les petites coses… Com els diamants, els ponis, la purpurina…
INGREDIENTS
- 215 gr de farina
- 1 1/2 teaspoon de llevat químic
- 1/2 teaspoon de sal
- 150 ml d’oli de girasol
- 180 gr de sucre
- 2 ous M
- 1 grapat de cireres
- 180 ml de llet d’ametlles
- 3 gotes d’essència d’ametlles
CRUMBLE
- 60 gr de mantega freda tallada a cubs
- 35 gr de farina
- 40 gr d’ametlla mòlta
- 2 tablespoon de sucre
Passem pel sedàs la farina, el llevat i la sal. En un bol barregem els ous, l’oli , el sucre i les tres gotes d’essència d’ametlles hi afegim la farina. Incorporem pregressivament la llet d’metlles fins tenir una massa homogènia. Hi posem les cireres i omplim les càpsules de muffins.
Pel crumble en una picadora a petits tocs barregem la mantega freda, els sucre morè, la farina i l’ametlla mòlta fins que tingui una consistència de molles de pà. També ho podem fer a mà amb la punta dels dits. Ho posem damunt de cada muffin i els posem al forn a 180º 20 minuts, jo els taparia amb paper d’alumini i els tindria 10 minuts més.
So, what do you think ?