RECEPTA NÚMERO 100!!!!! No m’ho puc creure… Sempre he fet pastissos, des de ben jove i vaig poder-los fer perquè la meva mare sempre em va animar, em va comprar el que em feia falta, mai es va esgarrifar de com deixava la cuina i sempre els va trobar boníssims. Vaig començar en l’adolescència, una època gens fàcil, i recordo els meus invents amb un somriure… Quan fa uns quatre anys em trobava altra vegada en una època complicada em va tornar el deliri, em relaxa com quasi res més en el món… El sr. Casta no parava de dir-me que comencés un blog però al principi no volia perquè en el fons era una teràpia i era molt íntim i personal per mi. Però va insistir dient-me que estava perdent les receptes, que seria una manera de tenir-les organitzades. Estava tan enfadada amb la idea del blog que li vaig dir que no fos públic, que no tingués cap disseny i si feia una foto de la recepta era dolentíssima (no és que hagi millorat gaire…). Però el sr. Casta tenia raó… en quant en vaig tenir-ne unes quantes em va canviar el disseny… i poc a poc vaig dir a la gent que tenia un blog (morta de la vergonya) i fins avui. M’ocupa, em relaxa, m’enriqueix. He trigat molt en pensar en la recepta número 100 perquè volia que fos especial i estava pensant en fer un pastís complicadíssim amb capes, farcits, almívars, cobertura i decoració!!! Però no em representa. Intenta ser un blog casolà, de receptes que sí funcionen per gent normal i per això he triat el pastís rocky road. La xocolata rocky road era la xocolata pels americans humils dels anys 50, que com no tenia molta qualitat el farcien de fruits secs, llaminadures, núvols, restes d’altres xocolates… La idea em sembla preciosa, potser no és sofisticada però és una festa que tothom pot adaptar als seus gustos, amb el que tinguis per casa i té un punt animal que m’encanta!
INGREDIENTS
- 170 gr de galetes Digestive
- 75 gr de mantega fosa
- 280 gr de xocolata del 55%
- 420 ml de nata
- 2 ous
- Tot el que vulguis posar de farciment: ametlles, cacauets, núvols, lacasitos, conguitos, trossets de xocolates, nous, festucs…
Agafem les galetes i les fem pols, com farina. Es pot fer amb un processador però per mi lo millor és posar-les en una bossa de zip de congelar, tancar-la bé i amb un corró esmicolar-les. Ho barregem amb la mantega fosa i folrem el fons d’un motlle. El posem al forn uns 15 minuts a 180ºC i el deixem refredar.
Piquem la xocolata i la fonem al bany maria i el mantenim fos i calent. En una altra cassola escalfem la nata fins al punt d’ebullició. Separem uns 60 ml i afegim els ous i batem per fer una crema. Ho tornem a posar en la resta de la nata i quan estigui integrat ho barregem amb la xocolata.
Reserva 240 ml de la xocolata. Al fons del pastís posa el que vulguis, més o menys necessitaràs uns 300 gr d’ingredients, però clar dependrà del què hi vulguis posar. En tot cas reserva’n part per la decoració final. Un cop li hagis posat el farcit ho banyes amb la xocolata que et queda, no la reservada. Ho deixes a la nevera una hora destapat.
Per decorar l’acabeu amb la xocolata i la resta de farcit per sobre. Imaginació al poder!!!