O l’adores o l’odies. El coco no és un terme mig, una mica com Bjork que creus que és excèntrica o una geni… Ara, sinó has escoltat el disc Gling glo no pots opinar! Tampoc pots dir que no t’agrada el coco només per haver provat els coquets! Si ets una persona de gustos senzills el pastís de coco i llimona és la teva recepta, és un pas més enllà del pà de pessic de llimona, un pèl més sofisticat, lo just per educar el paladar més bàsic. He de reconéixer que més receptes faig més m’agrada el que pot semblar més extravagant però no vull deixar de proposar-vos clàssics fàcils d’estar per casa.
INGREDIENTS
- 170 gr de farina
- 1 tsp de llevat químic
- 40 gr de coco ratllat
- ratlladura d’una llimona
- 225 gr de sucre
- 100 ml d’oli de girasol
- 245 ml de buttermilk
- 2 ous
- Cobertura: 80 gr de sucre glaç + 40 gr de coco + 1 tbsp de llimona + 2 tbsp d’aigua
Primer preparem el buttermilk posant 220 ml de llet a temperatura ambient amb 25 ml de suc de llimona i ho deixem reposar 15 minuts.
En bol batem els ous amb el sucre, afegim la ratlladura de llimona, l’oli i el buttermilk. Incorporem el coco i després la farina i el llevat passats pel sedàs. El temps de forn dependrà de la forma del teu motlle. Amb aquestes quantitats tindràs un bon pastís de 20 cm i seran uns 45 minuts a 180ºC. Si trieu el meu rectangular va estar ben bé una hora. La cobertura no té secret, barreja-ho tot!