Amb aquesta entrada del blog podria donar la benvinguda a la primavera o el adéu-siau a l’hivern… Us he comentat mai com odio la primavera? És una traidora, es posa tota assoleiada i bonica però passo més fred que a l’hivern, amb això que ja has d’anar tota mona quan en realitat jo encara necessito els mitjons que li robo al sr. Casta… Per això, per acomiadar l’hivern us proposo un cheesecake amb crumble de pomes, la fuita reina de molts mesos on no passa res si vas tapada i no amb floretes i sandàlies. Potser estèticament no és preciós però és un pecat cremós, calòric, especiat i cruixent!!! Que algú em pari! A veure, no és lleuger, ni ràpid de fer però és un regal! A més, pels qui els agraden les postres fresquetes és un gran campió (jo sóc més de les que podem menjar tèbies… brownies, apple pie, puddins…)
INGREDIENTS
Per la massa:
- 125 gr de farina
- 115 gr de mantega freda a daus
- 50 gr de sucre
Pel farcit:
- 700 gr de formatge philadelphia
- 150 gr de sucre
- 1 tbsp de farina
- 3 ous M
- 1/2 tsp de canyella
Per les pomes:
- 3 pomes
- 1 tsp de canyella
- 1/4 tsp de nou moscada
- 1/4 tsp de gingebre
- 3 tbsp de sucre
Pel crumble:
- 50 gr de farina
- 60 gr de sucre morè
- 60 gr de mantega ben freda en daus
Per aquest cheesecake he utilitzat la recepta d’Alma Obregón del seu llibre Objetivo: Cheesecake perfecto, però amb algunes modificacions, per començar l’he fet en un motllo de 20 cm.
Folrem la base del motllo amb paper de forn.
Per la base més senzill no pot ser: posem tots els ingredients en la picadora, fem copets, fins que ens quedin unes motlles i les posem a la base del pastís. Ho posem uns 10 minuts al forn a 180ºC i el deixem refredar a temperatura ambient.
Batem el formatge amb el sucre, al canyella i la farina sense incorporar aire i a poca velocitat. Incorporem els ous un a un i quan sigui homogènia posem la crema al motllo.
En un bol posem el sucre i les espècies i les pomes tallades a daus i les rebossem amb els sucre. Les col·loquem damunt de la crema de formatge.
Finalment preparem el crumble. Posem la farina, el sucre i la mantega a la picadora i amb petits cops de picadora fem arena que posem damunt de les pomes.
Posem el cheescake al forn a 180ºC durant 30 minuts i després baixem el forn a 130ºC durant uns altres 40 minuts. esperem que es refredi a temperatura ambient i després el posem a la nevera mínim 4 hores, però és ideal d’un dia per l’altre.
So, what do you think ?