La Casta cuina

Receptes que sí funcionen.

pastís libanès de mandarines

Comments Off on pastís libanès de mandarines

Pastís libanès de mandarines o com un fracàs costa un any de digerir… Anem per parts, aquest pastís normalment el trobareu fet amb taronja i sense espècies i està de moda tant per la tècnica que s’utilitza com pel fet de que és apte per celíacs, intolerants a la lactosa i no porta cap greix. En el meu cap sempre tinc una llista de postres que vull fer però que després no faig perquè de cop i volta has tingut una meravellosa idea… Doncs fa tot just un any volia fer quelcom amb aranges… Sí, esteu lligant les dues mateixes idees… Pastís libanès… enlloc de taronges li poso aranges… MAI HE FET RES MÉS FASTIGÓS EN LA MEVA VIDA!!! Era súper amarg, de debò molt i molt desagradable… Tinc esgarrifances només de recordar-ho… A partir de llavors cada vegada que el veia en un blog pensava que no m’anava a acostar mai més a aquesta recepta!!! Fins que vaig veure la versió amb mandarines i espècies… I sí… vaig tornar a lligar les idees… vinga casta! t’encanten les mandarines… són unes postres molt de tardor… no dissimulis, les faràs… t’encanta la tardor… et deixaràs guanyar per unes aranges? Doncs aquí el teniu! Orgull: 1  – Aranges: 0

INGREDIENTS

  • 5 mandarines, en el meu cas 7 clementines
  • 300 gr de sucre
  • 150 gr de farina
  • 150 gr d’ametlla mòlta (si el vols fer apte per celíacs substitueixes la farina de blat per ametlla, per tant, serien 300 gr)
  • 6 baines de cardamom
  • 6 ous
  • 1 tsp de vainilla en pasta
  • 1 tsp de llevat químic
  • 1 rama de canyella
  • el suc d’una llimona

En primer lloc posem a bullir 3 mandarines senceres durant dues hores. Esperarem a que refredin. En un bol posem els ous i la vainilla i batem. Triturem les mandarines amb pell i tot i quan tinguem una pasta l’afegim als ous. Per incorporar el cardamom jo he agafat 50 gr de sucre i les baines i les he passades per la picadora fins fer un sucre glaç. L’he posat a la barreja i he completat fins a 250 gr de sucre. Incorporem les ametlles, la farina i el llevat. Posem el pastís al forn una bona hora a 180ºC, però com sempre anem vigilant. Jo després dels primers 25 minuts el tapo amb paper d’alumini.

En una cassola posem el suc d’una llimona, de dues mandarines, la rama de canyella i 50 gr de sucre. La posem al foc i deixem bullir uns tres minuts. Jo aconsello tastar l’almívar i posar rectificar de sucre al vostre gust.

Un cop fora del forn punxem amb una broqueta quan encara està calent i el banyem amb l’almívar també calent. Jo he posat el pastís damunt d’una reixa i paper fil a sota per recollir l’almívar que queia i tornar a fer un segon bany.

FacebooktwittermailFacebooktwittermail

Comments are closed.