Una mica de Sud Amèrica? Hi ha un munt de receptes amb aquest ingredient que fins avui mateix em semblava embafador i el summum dels llaminers! Però ha sigut fer aquest bundt de dulce de leche i enamorar-me… Em recorda al meu primer massatge de peus… Mai m’han agradat els peus ni els propis i molt menys els aliens però el meu marit (llavors no érem ni nuvis…) em va oferir un massatge als peus (ara veieu clar que era mooolt al principi) i jo m’hi vaig negar. Que algú em toqués els peus? Estem bojos o què? Doncs, sí… estava boja perquè m’ho vaig deixar fer i ohhhhhh…. quin plaer!!! Doncs igual, si t’agrada el dulce de leche evidentment no podràs resistir a aquest bundt però si no t’apassiona deixa’t anar i fes confiança… és com si et toquessin els peus! NOTA: no cal treure’s els mitjons per tastar aquestes postres.
INGREDIENTS
- 375 gr de farina
- 2 tsp de llevat químic
- 1/2 tsp de bicarbonat
- 1/2 tsp de sal
- 200 gr de mantega a temperatura ambient
- 200 gr de sucre morè
- 250 ml de dulce de leche
- 4 ous
- 250 ml de buttermilk (250 ml de llet més una tbsp de suc de llimona)
Preparem la buttermilk ja que necessita un quart d’hora per fer els grumolls, millor si la llet està a temperatura ambient. En un bol passem pel sedàs la farina, el llevat, el bicarbonat i la sal. Posem la mantega amb el sucre a batre fins que estiguin cremososos. Afegim el dulce de leche. Després els ous un a un. Posem la meitat d’ingredients secs, la buttermilk i el que resta de farina. Ho posem al motlle i 60 minuts al forn. Passats els primers 20 minuts jo tapo amb paper d’alumini però li faig un forat per la xemeneia.
El bundt té un sabor suau, si el vols més intens no dubtis a posar-li per sobre dulce de leche regalimant…
So, what do you think ?