Aquesta recepta li dedico al meu cap Jesús. Podria dir que és perquè li encanten els pans de pessics, les nous, perquè és un home sa i que es cuida però en realitat és perquè és del seu nivell. Si el Jesús el pot fer, qualsevol persona pot! Vegà vol dir que no té cap ingredient d’origen animal i, per tant, molt recomanable pels que tenen colesterol. I el terme 1,2,3 fa referència a aquelles receptes clàssiques que normalment utilitzen el pot d’un iogurt com a mesura pels ingredients. En aquest cas podem agafar una tassa qualsevol ja que lo important és la proporció entre els ingredients. Pel que fa al sabor jo he triat una combinació que m’encanta, la ratlladura de llimona i nous, però vaja… Podem fer moltes variants: substituir la poma per un plàtan, posar canyella i pela de taronja, vainilla, etc. És una bona recepta pels intolerants a la lactosa però en realitat el resultat és tan fantàstic que per mi ja ha entrat en els meus bàsics.
INGREDIENTS
- 1/2 tassa d’oli de girasol
- 1/2 tassa de llet d’avena
- 1 tassa de sucre morè
- 1 tassa de farina
- 1/2 tassa de farina integral
- 1 poma
- 25 gr de panses
- 50 gr de nous
- 1 1/2 tsp de llevat químic
- 1/2 de bicarbonat
- 1 polsim de sal
- ratlladura de llimona
En un bol posem l’oli, el sucre, la llet d’avena i la poma tallada i ho passem per la batidora elèctrica, la de fer purés. Aquí afegim la pell de llimona, però pot ser de taronja o la vainilla. Passem pel sedàs la farina, el llevat, la sal i el bicarbonat (si volem posar espècies com la canyella la posaríem ara). La farina integral jo l’aboco tal qual. I ara els fruits secs, en el meu cas panses i nous. Podeu duplicar les mesures perquè el meu motlle a més de ser preciós és petit. El forn el tindrem a 180ºC i ha trigat ben bé una hora, però això depèn del motlle, quant més alt més temps. Si el feu en un rodó de 22 cm us trigarà uns 35-40 minuts.
So, what do you think ?