Benvingut hivern! I com no podia ser d’altra manera la poma, la reina de l’hivern, és la protagonista. Quan era petita estava obsessionada amb els pastissos de poma i amb les pomes àcides, el gruyères i la purpurina… Ara el meu preferit és el que té una base sablé, compota i la poma per sobre… mmmm… però és una recepta llarga. Aquesta en canvi és senzilla, sana i boníssima. Una base de pa de pessic, una altra plena de fuita i finalment l’ametlla cruixent. Sé que pot semblar poc original però és una aposta segura. El títol és en francès perquè la recepta ho és i perquè crec que els francesos són els mestres dels pastissos de poma… a més… no està plena la xarxa de Apple Pie? Per cert, a mi m’ha agradat més d’un dia per l’altre.
INGREDIENTS
- 200 ml de nata
- 1/2 tassa de sucre (130 gr)
- 4 ous
- 1/2 tassa de farina (100 gr)
- 16 gr de llevat químic
- 1/4 tassa de farina d’ametlla (30 gr)
- 1/4 tassa d’oli de girasol (50 ml)
- 3 pomes en el meu cas gala
- 100 gr d’ametlles filetejades
Batem els ous, els sucre i la nata. No ha de pujar, simplement batem. Hi afegim l’ametlla i seguim batent. Passem pel sedàs la farina i el llevat i ho incorporem. Hi posem l’oli i ho reservem. Ara tallem les tres pomes en daus petits. Jo aconsello que cada vegada que tenim un quart a daus ho posem a la massa per què no s’oxidi. Mentre fem això pre-escalfem el forn a 180ºC. Decorem el pastís amb les ametlles filetejades. És un pastís amb molta fruita i trigarà ben bé una hora. L’he fet en el meu motlle quadrat de 20×20 cm.
So, what do you think ?