La Casta cuina

Receptes que sí funcionen.

flam parisí

0

Si algun dia em voleu llençar un pastís a la cara si us plau llenceu-me aquest!!! Ooooohhh per favoooor!!! Increïble recepta pels qui embogim amb els flams, cremes pastisseres, pudins… La base acaba de guanyar el títol de la massa sablé millor del món mundial i la crema… mare meva la crema… té la dolçor perfecta, és sedosa… Pot semblar una recepta llarga però jo reconec que quan tinc convidats m’agraden aquests pastissos o els de formatge perquè d’un dia per l’altre estan millors, no els has de muntar el mateix dia, no es ressequen…

INGREDIENTS PER LA BASE

  • 220 gr de farina
  • 90 gr se sucre glaç
  • 30 gr de farina d’ametlles
  • 2 gr de sal
  • 130 gr de mantega tova
  • 1 ou

INGREDIENTS

  • 750 ml de llet sencera
  • 200 ml de nata
  • 1 baina de vainilla
  • 4 rovells d’ou
  • 1 ou
  • 150 gr de sucre
  • 80 gr de maizena
  • 30 gr de mantega

Per la base posem la farina, el sucre glaç, la farina d’ametlles i la sal i ho barregem. Afegim la mantega a trossets i ho anem desfent fins que quedi una arena. Després afegim l’ou i ho lliguem fent una bola de massa que embolicarem amb un film i guardarem a la nevera mínim una hora. Mentrestant, posem la llet, la nata i la vainilla en una cassola hi ho escalfem. Jo ho deixo una hora infusionar perquè agafi molt el gust. És important que la llet no arribi a bullir.

En un bol posem els ous, el sucre i la maizena i ho batem. Aboquem la llet i ho retornem a la cassola a foc baix fins que la crema pastisseria espessi. Ho posem en un bol, afegim la mantega per què es desfaci i ho tapem a pell amb un film perquè no faci crosta. Ho deixem refredar totalment.

Un cop tinguem tots els elements ho muntem. Estirem la massa, folrem un motlle de 23 cm i l’omplim amb la crema pastissera. Al forn a 180ºC durant 40 minuts. Jo l’he posat 10 minuts més a 210ºC per daurar-lo. El guardem a la nevera, d’un dia per l’altre està millor. Torneu-lo a mirar… Oh!

FacebooktwittermailFacebooktwittermail

So, what do you think ?